Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Lännen Media: Hälften av finländarna nöjda med regeringen Rinne

Från 2019
Ministrarna i regeringen Rinne sitter i plenisalen.
Bild: Lehtikuva

Hälften av finländarna nöjda med statsminister Antti Rinnes regering, visar en opinionsundersökning som Taloustutkimus gjort på uppdrag av Lännen Media.

Av de som svarade på undersökningen var 47 procent mycket nöjda eller ganska nöjda. 28 procent var ganska eller mycket missnöjda. Var fjärde kunde inte svara på om de var nöjda eller inte med regeringen.

För fyra år sedan i samma skede var 59 procent nöjda med regeringen Sipilä. Antalet osäkra var då mycket färre, vilket antyder på att den nuvarande regeringens linje är oklar för medborgarna.

- Regeringen Sipilä formade ett klart borgarblock, som hade en klar linje. Nu har vi en rätt så otydlig regering vars löften man inte vet så mycket om, bedömer forskningschef Juho Rahkonen från Taloustutkimus.

Nöjdast med regeringen var SDP:s anhängare. Av dem var 85 procent nöjda. För Centerns del var motsvarande siffra bara 54 procent.

Bland oppositionspartierna var 65 procent av Sannfinländarnas anhängare och 70 procent av Samlingspartiets anhängare missnöjda med den nuvarande regeringen.

Tusen finländare svarade på enkäten under sista veckan i juli. Felmarginalen ligger på tre procent.

Källa: STT

Diskussion om artikeln