Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Spektakulärt mål av Onni Valakari i norska ligan: ”Han har tränat mycket på det där”

Från 2019
Onni Valakari jublar tillsammans med en lagkamrat.
Bildtext Onni Valakari har gjort fyra mål i den norska ligan den här säsongen.
Bild: imago images / Digitalsport/ All Over Press

Onni Valakaris fullträff mot Mjøndalen kan mycket väl bli årets mål i Norge. Mittfältaren mötte ett inlägg perfekt och dunkade bollen rakt upp i krysset. Det var ett snyggt mål, säger Valakari blygsamt.

Onni Valakari klev upp som ledare i Tromsø IL:s interna skytteligan då han gjorde ett mål i söndagskvällens oavgjorda match mot Mjøndalen. Och vilket mål det var.

I den 37:e minuten slog Magnus Andersen ett inlägg från högerkanten. Onni Valakari fick stå helt fri i straffområdet och tvekande inte en sekund då bollen kom.

19-åringen mötte bollen perfekt med vänsterfoten och på volley prickade han in den rakt upp i krysset.

– Det var ett bra avslut och han har tränat mycket på det där, som många andra spelare. Det var en fin passning av Magnus och vi hade många spelare i straffområdet och då kan sådant hända, säger pappan och tillika tränaren Simo Valakari på klubbens webbplats.

Valakaris mål som var hans fjärde för säsongen räckte inte för att hjälpa Tromsø IL till seger. Laget ledde med 2–0 men matchen slutade oavgjort 2–2.

– Det var ett snyggt mål men dessvärre blev det bara ett poäng. Det känns som att vi förlorade den här matchen, säger målskytten själv.

Onni Valakari spelade hela matchen på Tromsøs mittfält och 90 minuter blev det även för Robert Taylor i anfallet. Juha Pirinen byttes in i den 69:e minuten.

Efter 16 omgångar ligger Tromsø IL på tolfte plats i den norska ligan med 17 poäng.

Diskussion om artikeln