Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Petteri Forsell nära en comeback till fotbollsligan – har redan rest till Lettland där HJK spelar på tisdagskvällen

Från 2019
Petteri Forsell fick spela EM-kval i juni mot Bosnien-Hercegovina.
Bildtext Petteri Forsell fick spela EM-kval i juni mot Bosnien-Hercegovina.
Bild: EPA-EFE/Mika Kanerva/AOP

Fotbollsligaklubben HJK skriver på sin webbplats att mittfältaren Petteri Forsell är nära en övergång till klubben. Om allt går som planerat kan Forsell finnas med i HJK:s laguppställning i Europa League-kvalmatchen mot Riga FC. I fotbollsligan har HJK haft problem och är bara femma då en tredjedel av serien återstår.

Forsells nuvarande klubb Miedź Legnica har redan preliminärt godkänt en uppgörelse som skulle innebära att Forsell hyrs ut till HJK för den resterande delen av säsongen. Efter det skulle HJK dessutom ha rätt att köpa Forsell från den polska klubben.

Förra veckan mötte HJK serbiska Röda Stjärnan i Champions League-kvalet. Serberna gick vidare, vilket innebär att HJK:s Europaäventyr fortsätter med Europa League-kval i Lettland på tisdagskvällen.

Forsell har redan rest till Lettland för att möjligtvis ansluta till laget som möter Riga FC. Kommer klubbarna formellt överens är Forsell omedelbart klar att spela för HJK.

HJK är ligafemma

Den 28-årige offensiva mittfältaren slog igenom i IFK Mariehamn där han spelade mellan 2010–2015. Dessutom har det blivit några utländska äventyr, under de senaste åren i Polen och Sverige.

Det har totalt blivit 13 landskamper för Forsell, senast mot Bosnien-Hercegovina i EM-kvalet i början av juni.

I fotbollsligan har de regerande mästarna HJK gått hackigt. Serieledande FC Inter har 33 poäng på 18 matcher, ligafemman HJK 27 poäng på 18 matcher. Säsongen består av 27 omgångar.

Omröstningen är inte längre tillgänglig.