Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kimi Räikkönen vill få bättre utdelning i Alfa Romeo – "Ser man på poängen just nu, så ser det rätt så skit ut"

Från 2019
Uppdaterad 09.08.2019 07:41.
Kimi Räikkönen ser sammanbiten ut.
Bildtext Kimi Räikkönen är inte nöjd med poängen hittills i år.
Bild: All Over Press / xpbimages.com

Räikkönen har i år tagit hem 31 poäng för sitt Alfa Romeo-stall. Samtidigt har stallkamraten Antonio Giovinazzi kammat hem en poäng. Alfa Romeo ligger sjua för tillfället i konstruktörsmästerskapet. Räikkönen menar ändå att poängen inte ger en sanningsenlig bild av hur bra stallet är.

I den senaste tävlingen var Kimi Räikkönen sjua, strax före landsmannen Valtter Bottas. Totalt sett har Alfa Romeo en topp-10-placering i åtta av tolv tävlingar så här långt under säsongen.

– Jag förväntade mig ingenting.

– Jag kom för att göra mitt bästa och ser man på poängen just nu, så ser det rätt så skit ut. Men jag tycker inte att det ger en sanningsenlig bild av den första delen av säsongen, säger Räikkönen i en intervju för F1i.com.

Räikkönen har blivit utan poäng bara i fyra tävlingar. I Barcelona och efter det i tävlingarna i Monaco och Kanada. Den sista kom efter tidsstraffet som tilldelades både honom och Giovinazzi efter loppet i Tyskland.

Kimi Räikkönen gick om Red Bull-förarna i starten.
Bildtext Kimi Räikkönen kom sjua i Tyskland men tilldelades tidsstraff och blev utan poäng.
Bild: Valdrin Xhemaj/EPA

Stallet ligger sjua som bäst och har etablerat sig i mittfältet med Renault framför sig och Haas bakom dem. Poängmässigt har de också klarat sig bättre än tidigare år.

Räikkönen medger att de gått framåt och säger att stallet gör vad de kan med de förutsättningar de har. Han menar ändå att de kunde klara sig bättre och det finns en önskan om att vara snabbare i framtiden.

– Vi är inte som förarna i täten och vi vet det och accepterar det.

– Det kunde alltid vara bättre, vi har inte alltid klarat av att ta den maximala mängd poäng som vore möjligt. Men så är det bara, säger han i intervjun.

Texten baserar sig på Yle Urheilus artikel "Kimi Räikkönen täräytti rajun kommentin tallinsa alkukaudesta: ”Näyttää aika kuralta”" skriven av Roope Visuri.

Diskussion om artikeln