Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Brand i trähus vid travbanan i Vasa misstänks vara anlagd

Från 2019
Uppdaterad 09.08.2019 13:48.
Brandmän som släcker en brand.
Bildtext Så här såg det ut när det brann vid Vasa travbana på fredagsmorgonen.
Bild: Yle/August Treier

Ett trähus brann på travbanan i Sandviken i Vasa tidigt på fredagsmorgonen. Hela travbaneområdet var avstängt under morgonen men nu är Krutkällarvägen mellan Strandvägen och Travgatan öppnad igen. Polisen efterlyser tips.

Branden uppstod i häststallen i den ända av travbanan som vetter mot Karlsplan. Räddningsverket kunde begränsa elden men byggnaden är förlorad och takkonstruktioner revs enligt dejourerande brandmästare Jari Helkaharju.

- I början såg det ut som om branden kunde sprida sig längs marken men det finns inte längre någon spridningsfara, säger Jari Helkaharju.

Branden är nu släckt och röjningsarbetet fortsätter.

En person har setts röra sig runt området då branden startade. Polisen misstänker därför att branden blivit anlagd. De ber personer som sett personen eller personerna att ta kontakt till vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi

Huset stod i full låga när de första enheterna anlände till platsen. Enheter från Solf och Malax hjälper också till med släckandet, det behövdes extra bilar med vattencisterner.

I ett skede övervägde räddningsverket att ge ett allmänt larm på grund av brandröken men det visade sig inte vara nödvändigt.

Vägar avstängda

Krutkällarvägen var avstängd sträckan mellan Strandvägen och Travgatan men nu är vägen öppnad igen.

Larmet kom strax efter klockan fem på fredagsmorgonen. Tretton enheter var på plats för att släcka branden.

Branden är nu släckt men röjningsarbetet pågår ännu.