Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kamaras Rangers tog tung bortaseger över Sparvs Midtjylland i Europa League-kvalets Finlandsmöte – landslagskaptenen "frustrerad"

Från 2019
Glasgow Rangers firar mål.
Bildtext Rangers firar Morelos 1–0-mål.
Bild: Henning Bagger / EPA-EFE / All Over Press

En riktig godbit stod på programmet på torsdagskvällen för finländska fotbollsvänner då Glasgow Rangers och FC Midtjylland möttes i Europa League-kvalet. De gästande skotterna var klart bättre och leder 4-2 inför den avgörande dusten.

– Jag kan bara hylla mina spelare, myser Rangers-lotsen Steven Gerrard efter segern på klubbens hemsida.

Ett mål var av Alfredo Morelos, Joe Aribo, Nikola Katic och Scott Arfield såg till att Glasgow Rangers har ett jätteläge att avancera till den nästa kvalomgången i Europa League.

För Tim Sparvs Midtjylland innebär resultatet i sin tur att en tremålsseger på bortaplan är ett måste.

Tungt, medger landslagslotsen.

– Vi förstökte få med oss det momentum som vi skapat i ligan, men det lyckades inte. Frustrationen är stor, medger han i en intervju för danska Eurosport.

Morelos visade framfötterna

Sparv lyfter själv fram den tidigare HJK-målsprutan som den farligaste spelaren på planen.

– Vi måste bli bättre på att jobba bort de långa bollarna till honom. Taktiskt är det ett par saker vi måste jobba på, säger han.

Gerrard hyllar också sin colombianska målskytt.

– Ifall någon tvivlade på hur hängiven han är så är det bara att ta en titt på hur han spelade i 90 minuter i dag. Jag tycker ”Big Buff” var utomstående, säger han.

Steven Gerrard.
Bildtext Steven Gerrard.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Glen Kamara spelade hela matchen på Rangers mittfält.

– Vi matchade deras fysiska närvaro. Det här var ett stort motstånd som är oerhört farligt från fasta lägen. Det här måste vi ta med oss till den andra matchen, säger Gerrard.

"Det blir svårt"

Tim Sparv medger i sin tur att det börjar kännas tungt för Midtjylland-spelarna att inte gå vidare i Europa.

– Vi har gjort okej ifrån oss i Danmark, både i ligan och i cupen. Men att vi inte klarat oss i Europa är något vi tänkt mycket på och är missnöjda med. Det äventyr vi hade år 2015 var fantastiskt. Det vill vi uppleva igen, säger han.

Tim Sparv.
Bildtext Tim Sparv.
Bild: Tomi Hänninen

Då tog sig FC Midtjylland hela vägen till sextondelsfinal i Europa League, där den första matchen mot Sparvs favoritklubb Manchester United till och med resulterade i en dansk skrällseger.

– Det är kamperna som den man minns om 10 år. Det blir svårt att ta oss dit nu, men som man säger: ”det är inte slut förrän den feta damen sjunger”, säger Sparv.

Gerrard påpekar också att 90 minuter fortfarande återstår av matchen.

– Det här är bara halvtid, säger han.

Diskussion om artikeln