Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Skatteförvaltningen kräver 1,7 miljoner euro av Airiston Helmi

Från 2019
Uppdaterad 09.08.2019 15:36.
en av fastigheterna som ägs av airiston helmi. Stor byggnad med många glasfönster och en stengång i röd sten.
Bildtext Villa Ybbersnäs är en av Airiston Helmis största fastigheter i Pargas.
Bild: Yle/Annika Holmbom

I dag är det sista dagen för bolag att anmäla till Patent- och registerstyrelsen ifall Airiston Helmi har skulder till dem. Hittills har tre fordringsägare hört av sig.

Den största av dessa är Skatteförvaltningen som kräver Airiston Helmi på 1 699 240,88 euro. Summan består av arbetsgivarens obetalda förskottsinnehållningar och sjukförsäkringsavgifter, obetald mervärdes- och inkomstskatt samt obetald källskatt på lön.

Också Ömsesidiga Arbetspensionsförsäkringsbolaget Elo kräver Airiston Helmi på 110 336,89 euro i obetalda försäkringsavgifter.

Företaget Lounea Palvelut OY i sin tur kräver Airiston Helmi på 3583,25 euro i obetalda programvaru- och telekommunikationsavgifter men summan kan ännu stiga, meddelar företaget.

Vid Patent- och registerstyrelsen betonar man att fler fordringsägare ännu kan dyka upp, eftersom det tar tid innan alla dokument kommer in i datasystemen.

en svart figur gjord av tyg och trä vinkar ut mot havet.
Bildtext En del av bryggorna vid Airiston Helmis fastigheter har prytts av dockor för att hålla nyfikna besökare borta.
Bild: Yle/Annika Holmbom

Bolaget Airiston Helmis jurist Kari Uoti har tidigare sagt i en intervju till Talouselämä att bolaget inte har några skulder till någon annan än ägaren Pavel Melnikov.

Bolaget Airiston Helmi har försatts i likvidation, vilket innebär att dess verksamhet upphör och bolagets samtliga fastigheter säljs.

Karta på Airiston Helmis fastigheter och försvarsmaktens skyddsområde.
Bildtext Airiston Helmis fastigheter i Åboland.
Bild: Yle Uutisgrafiikka

Diskussion om artikeln