Hoppa till huvudinnehåll

Sport

F1-ägaren suktar efter ytterligare ett amerikanskt stall – förhandlingarna om fler tävlingar i USA fortsätter

Från 2019
F1-bilar kör på banan i Austin
Bildtext Tävlingen i Austin finns redan med på tävlingskalendern.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Det är ingen hemlighet att USA är en viktig marknad för F1-ägaren Liberty Media. Nästa vecka väntar nya möten med potentiella banor i USA samtidigt som vd:n Chase Carey också hoppas på ytterligare ett amerikanskt stall.

Haas har försvarat USA:s färger i formel 1 sedan stallet kom med i serien till säsongen 2016. När Haas gjorde entré var man det första amerikanska stallet att tävla i formel 1 på 30 år.

I framtiden kan det blir fler amerikanska stall. Formel 1 genomgår just nu stora förändringar och till säsongen 2021 tar man i bruk ett nytt reglemente och samtidigt förs också diskussioner om fler stall.

– Vi har Haas och vi skulle älska att ha ytterligare ett högprofilerat amerikanskt stall. Dessutom skulle det vara fantastiskt med en amerikansk förare men det dröjer säkert ännu längre, säger Liberty Medias vd Chase Carey enligt webbplatsen Racefans.

Chase Carey
Bildtext Chase Carey.
Bild: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Sedan Liberty Media köpte de kommersiella rättigheterna av Bernie Ecclestone har USA varit första prioritet. Företaget vill se fler tävlingar i landet och diskussioner har förts med städer som Miami och Las Vegas.

Miami var på väg att ta plats redan på årets tävlingskalender men förhandlingarna strandade förra sommaren. Då sades det att man försöker få ett avtal med sikte på säsongen 2020.

Att man skulle ha två tävlingar i USA redan nästa säsong är dock väldigt osannolikt. Nästa säsong kommer att bli rekordlång då stallen godkänt en kalender med 22 tävlingar.

Nya möten nästa vecka

Tysklands GP kommer troligen att falla bort men Holland gör comeback och Vietnam kommer att stå värd för sitt första race.

Liberty Media ser stor tillväxtpotential i USA och förhandlingarna om fler tävlingar fortsätter.

– Vi hade möten förra månaden och nästa vecka väntar nya. Det är viktigt och vi gör framsteg. Vi har varit ganska så öppna med att vi ser stora möjligheter i USA.

– Tv-publiken har ökat stadigt i USA det här året och det finns mycket mer fans här än vad folk tror. Vi är väldigt glada över dessa möjligheter, säger Carey.

Diskussion om artikeln