Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Explosion vid polisstation i Köpenhamn - andra gången på en vecka som myndighetsbyggnad sprängs

Från 2019
Uppdaterad 10.08.2019 12:02.
Polis står med korsade armar framför ett avspärrningsband.
Bildtext Polis vid platsen för explosionen som ägde rum tidigare i veckan.
Bild: AFP / Lehtikuva

En kraftig explosion har inträffat vid en polisstation i stadsdelen Nørrebro i Köpenhamn i natt, bekräftar polisen i Köpenhamn till Ekstra Bladet.

Polisstationen är obemannad nattetid och ingen skadades i explosionen.

Ett ögonvittne säger till DR att explosionen var så kraftig att hon först trodde att smällen inträffat i den bensinmack där hon arbetar.

‒ När jag gick runt hörnet såg jag ett stort rökmoln stiga upp från polisstationen och det låg en massa glassplitter på marken. Jag var rädd för att det skulle komma en explosion till. Jag ville bara bort, sade Melissa Grecia till DR.

Polisen larmades vid tretiden inatt, lokal tid, och bekräftade senare det skedda i ett Twitterinlägg. De har efterlyst en man i mörka kläder som ska ha setts i närheten av polisstationen strax efter explosionen.

En man som uppger sig vara ögonvittne har lagt ut en bild på polisstationen på Twitter.

En myndighetsfastighet drabbades tidigare i veckan i den danska huvudstaden då en kraftig explosion inträffade vid skatteverket i stadsdelen Nordhavn. En person skadades i samband med händelsen, som senare visade sig vara utförd med industriella sprängmedel.

‒ Det är för tidigt att säga om det finns någon koppling (med explosionen utanför skatteverket), men det är något vi utreder, sade Rasmus Agerskov Schultz vid Köpenhamnspolisen.

Polisen vet ännu inte vad det var som orsakade nattens explosion, men det är inte fråga om någon olycka. Polisen uppger att motivet för sprängningarna är okänt med att inget tyder på att det är fråga om terrorism.

‒ Precis som vid skatteverket är det här riktat mot en byggnad, inte mot människor, sade polisinspektör Jorgen Bergen Skov.
Källa: SVT, Ekstrabladet, Reuters, DR

Diskussion om artikeln