Hoppa till huvudinnehåll

Sport

PK-35 bjöd på målkalas – tog andra raka segern i Champions League-kvalet

Från 2019
PK-35 Vantaas spelare firar ligaguld, 2018.
Bildtext Arkivbild.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

PK-35 tog ett steg närmare Champions League då man körde över ESB/Skála. Laget har nu full pott i kvalet inför den sista matchen där det på pappret svåraste motståndet väntar.

PK-35 inledde kvalet till Champions League med tre poäng då man i onsdags besegrade Flora Tallinn efter ett sent segermål av Karoliina Autio.

Betydligt lättare blev det i dagens match då man krossade ESB/Skála från Färöarna med hela 5–0.

Precis som i onsdags var Karoliina Autio på hugget. Det var hon som spräckte nollan för Vandalaget i den 15:e minuten.

PK-35 gick till pausvila med en 1–0-ledning men direkt efter paus gjorde Anna Vlasoff 2–0 och en ny seger började se allt mer trolig ut.

Vandadamerna punkterade sedan matchen med en riktig målexplosion i slutet av den andra halvleken. Netta Koso gjorde ett och Kira Laurento två mål inom loppet av av fem minuter och PK-35:s andra seger i kvalet var därmed klar.

PK-35 avslutar kvalturneringen på tisdag då man möter det på pappret svåraste laget BIIK Kazygurt från Kazakstan. Endast gruppvinnaren går vidare till den första omgången i Champions League.

HJK fortsättningsvis obesegrat i damligan

I damligan tappade serieledande HJK poäng men är fortsättningsvis obesegrat den här säsongen. Hemmamatchen mot JyPK slutade 1–1 efter mål av Mimmi Nurmela och Lavdije Begolli.

HJK ligger åtta poäng före tvåan Honka. Esbolaget spelar sin match i den här omgången på söndag och vid seger knappar man alltså in på avståndet upp till HJK.

Jumbon IK Myran fick med sig en viktig poäng från hemmamötet med TPS. Nelly Lehtilä gjorde 1–0 för TPS redan i den elfte minuten men Viktoria Byskata kvitterade i slutet av den första halvleken och lagen delade till slut på poängen.

Myran har nu tre poäng upp till nästjumbon ONS.

Resultat:

Champions League-kval:

PK-35 – ESB/Skála 5–0 (1–0)

Damligan:

HJK – JyPK 1–1 (1–0)

Ilves – KuPS 3–0 (1–0)

ONS – TiPS 2–3 (1–1)

IK Myran – TPS 1–1 (1–1)

Diskussion om artikeln