Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Explosion vid byggarbetsplats i Helsingfors - två förbipasserande lindrigt skadade

Från 2019
Uppdaterad 12.08.2019 14:17.
En grävmaskin vid byggarbetsplatsen vid Norrtäljevägen i Åggelby, Helsingfors.
Bildtext Explosionen inträffade i samband med schaktningsarbeten vid Norrtäljevägen i Helsingforsstadsdelen Åggelby som ligger cirka sju kilometer norr om centrum.
Bild: Lehtikuva

Räddningsverket i Helsingfors rapporterar om en explosion vid en byggarbetsplats i stadsdelen Åggelby. Två personer uppges ha skadats lindrigt.

Enligt polisen har två förbipasserande uppgett att de har träffats av stenar som slungades ut i omgivningen vid explosionen.

- De har uppenbarligen inte fått några allvarliga skador, säger kommissarie Esa Pennanen vid Helsingforspolisen.

Den ena personen har träffats av en sten i axeln och förts till sjukhus för tillsyn. När det gäller den andra skadade person som polisen har rapporterat om, har polisen senare preciserat att man utreder saken. Den som uppges ha träffats av en sten ska vara ett barn i skolåldern.

Karta över Helingforsregionen.

Det pågick sprängningsarbeten på byggarbetsplatsen på Norrtäljevägen i Åggelby. Schaktningen har att göra med bygget av en ny snabbspårvägslinje.

Vid Helsingfors räddningsverk uppger man att det preliminärt verkar som om en föråldrad eller felaktig dynamitgubbe har exploderat.

Polisen undersöker fallet.

- Det kan handla om något slag av försummelse, säger kommissarie Pennanen.

Artikeln och rubriken är uppdaterade kl 12.03 och kl 14.15 bland annat med uppgiften om att de lindrigt skadade är två till antalet i stället för en som tidigare uppgavs.

Diskussion om artikeln