Hoppa till huvudinnehåll

Mat och dryck

Strömsö behöver din hjälp – dela ditt bästa vegetariska vardagsrecept i kampanjen Vegval

Från 2019
Uppdaterad 13.09.2019 20:52.
Strömsös kock Anders Samuelsson
Bildtext Strömsös kock Anders Samuelsson väntar på ditt bidrag.
Bild: Siv Wester

Vi uppmanas alla att äta mera grönt men vägen dit är inte alltid så lätt. Nu lanserar Strömsö kampanjen Vegval där målet är att tillsammans bygga en bank av välbeprövade vegetariska vardagsrecept som samlas i vår gemensamma kokbok Vegval.

Varför gör vi det här? Recept finns det ju i överflöd kan man tycka. Jo för att vi tror att vi genom att utnyttja den kunskap och de erfarenheter just du har då det gäller vegetarisk vardagsmat kan göra vegvalet för alla lättare. Det som fungerar för dig i vardagen fungerar antagligen också för andra.

När vi samlar era favoriträtter och bjuder på dem i ett behändigt paket blir det faktiskt lättare att välja vegetariskt oftare i vardagen. Kokboken Vegval skall förhoppningsvis göra ett grönare kök mera tillgängligt och lustfyllt för alla säger Strömsös kock Anders Samuelsson.

Grönsaker i en trälåda.
Bildtext Vegval för ett grönare kök
Bild: Yle/Matias Jungar

Tveka inte att delta – recepttröskeln är låg

Alla recept är välkomna så länge de är vegetariska. Oberoende av om du är en hängiven vegeveteran eller är en nybörjare på grön mat, som nyss har upptäckt ett färdigt recept som hör till dina favoriter, kan du delta.

Av alla bidrag som kommer in gör Strömsökocken Anders Samuelsson ett urval. Vi tillreder rätterna och presenterar dem på webben och i vår gemensamma vegetariska kokbok som kommer ut i digitalt format under hösten.

Jag vill vara med – hur gör jag?

Det enda vi önskar är att du skriver ditt namn och en kort personlig story om varför du tycker att just det här receptet fungerar och är värt att delas. Vi vill också gärna veta vem du har lånat det av om det inte är ditt eget.

Du kan delta genom att skicka ditt recept (senast 15.9) på WhatsApp till numret 044-4214632, till adressen stromso@yle.fi eller genom att fylla i formuläret nedan.

Bland alla som deltar i kampanjen Vegval lottar vi ut Strömsökassar.

Tack för att du är med!

Formuläret för att delta har stängts.

Vegval – era bästa vegetariska vardagsrecept

På andra språk

Diskussion om artikeln