Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Norsk sprintlandslagsåkare drabbades av hjärtstopp: "Han är förstås mycket glad över att han kom undan med livet i behåll"

Från 2019
Sondre Turvoll Fossli åkte sprint i Davos i december.
Bildtext Sondre Turvoll Fossli åkte sprint i Davos i december.
Bild: EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER/AOP

Den 26-årige skidåkaren Sondre Turvoll Fossli är inlagd på Oslo universitetssjukhus efter att på måndag förmiddag ha drabbats av hjärtstopp. Han mår efter omständigheterna bra, men läkaren säger att det är för tidigt att bedöma vilka konsekvenser det kommer att få för Fosslis framtida karriär.

Enligt NRK ska Fossli efter hjärtstoppet ha fått förstahjälp och därefter blivit transporterad till Oslo universitetssjukhus.

– Hjärtspecialister följer konstant med Sondre på sjukhuset och han mår efter omständigheterna bra, säger Ola Rønsen som är medicinskt ansvarig i det norska skidförbundet i ett pressmeddelande.

– Han är förstås mycket glad över att han kom undan med livet i behåll. Det är för tidigt att uttala sig om vilka konsekvenser det här kommer att få för hans framtid som toppidrottare.

Fossli hör till det norska sprintlandslaget och har vunnit en världscuptävling – i Ruka 2015. Förra säsongen var han som bäst fyra i världscupen. Det på hemmaplan i Drammen i mars.

Diskussion om artikeln