Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Arsenalspelarna Özil och Kolasinac som utsattes för rånförsök missade Premier League-premiären på grund av säkerhetsskäl – under veckoslutet greps två män utanför Özils hem

Från 2019
Uppdaterad 15.08.2019 14:01.
Mesut Özil och Sead Kolasinac värmer upp.
Bildtext Mesut Özil och Sead Kolasinac värmer upp.
Bild: Paul Currie/BPI/REX/All Over Press

Fotbollsspelarna Mesut Özil och Sead Kolasinac attackerades i slutet av juli i London av knivbeväpnade män. Efter ytterligare en incident utanför Özils hem på lördagen tilläts duon inte spela i Newcastle på söndagen och det är oklart om det istället blir säsongsdebut på lördag. I London spekuleras det om att gängprestige ligger bakom det upptrappade läget.

Tysken Mesut Özil och bosniern Sead Kolasinac angreps i slutet av juli av maskerade och knivbeväpnade rånare på motorcykel i London. Då deras bil blev attackerad flydde Özil till en närliggande restaurang, medan Kolasinac ställde sig på defensiven.

– Jag tror att vi är okej, skrev Kolasinac på Twitter strax därefter.

Båda spelarna stod över Premier League-premiären mot Newcastle i söndags på grund av säkerhetsskäl. Enligt Arsenal var orsaken "ytterligare säkerhetsincidenter" som utreds av polis.

Under veckoslutet meddelade polisen att två 27-åriga män har gripits utanför Özils hem i norra London efter att ha hamnat i gräl med säkerhetsvakter. Kolasinacs fru uppges redan ha lämnat London och åkt till Tyskland.

Gängbråk?

Enligt tidningen The Sun kan Arsenalspelarna ofrivilligt ha involverats i ett bråk mellan två olika gäng.

Ett östeuropeiskt gäng ska nämligen inte ha sett på knivattacken i juli med blida ögon. Förövarna, som gav sig på Özil och Kolasinac, ska ändå ha fortsatt att hota spelarna som en markering mot det östeuropeiska gänget.

Det är osäkert om Özil och Kolasinac kommer att spela i lördagens match mot Burnley.