Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”Avbokat hotell och flyg” – bojkottande Damkronor spelar inte i Finland

Från 2019
Uppdaterad 15.08.2019 19:58.
Damkronorna deppar.
Bild: EPA-EFE/MAURI RATILAINEN

Fem lag blir fyra då Sverige inte kommer att spela i EHT-turneringen i Finland nästa vecka. Det svenska ishockeyförbundet bekräftar att man avbokat resan. Allting är inställt, säger pressansvarige Anders Feltenmark till SVT.

Nästa vecka var det tänkt att Finland, Sverige, Tjeckien, Ryssland och Japan skulle mötas i Euro Hockey Tour-turneringen i Finland men de svenska Damkronorna kommer inte att finnas på plats.

De 43 uttagna svenska spelarna valde igår att bojkotta spel i landslaget bland annat på grund av ekonomiska orsaker.

Spelarna skulle i dag ha samlats för ett förberedande träningsläger men det blir inte av och det svenska förbundets pressansvarige Anders Feltenmark säger till SVT att Sverige inte kommer att spela i turneringen.

– Allting är inställt. Jag har precis avbokat hotell och flyg och sådant, säger Feltenmark.

Tuula Puputti som är general manager för Damlejonen bekräftar för STT att Sverige inte kommer att spela i turneringen.

– Jag diskuterade saken med kollegor igår kväll och vi bestämde att de får ett dygn att lösa det här. Jag hoppades naturligtvis att de skulle spela i turneringen, sade hon till Yle Urheilu innan det slutliga beskedet från Sverige hade kommit.

Förbunden var i kontakt med varandra på onsdagskvällen.

– De ringde och berättade om situationen. De hade då just nåtts av den här informationen och inte hunnit tänka så mycket. Vi enades om att vi väntar ett dygn, säger Puputti.

Planen var att Finland och Sverige skulle mötas i turneringens sista match den 24 augusti. Turneringen kommer nu att genomföras med fyra lag.

Diskussion om artikeln