Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Viktiga poäng för IFK Mariehamn – steg till sjua i tabellen efter bortaseger över SJK

Från 2019
IFK:s målvakt Oskari Forsman håller i bollen.
Bildtext Oskari Forsman höll nollan mot SJK.
Bild: All Over Press

En svit på fyra matcher utan seger tog slut för IFK Mariehamn i kväll. Laget besegrade SJK på bortaplan och är nu med i kampen om en plats i den övre slutserien.

IFK Mariehamn tog i kväll ett stort steg närmare den viktiga sjätteplatsen i tabellen tack vare en 2–0-seger på bortaplan mot SJK.

Aristote Mboma gjorde sitt sjunde mål för säsongen då han satte 1–0 i den 75:e minuten och sju minuter före slutet fastställde Simon Silverholt slutsiffrorna.

Segern förde upp IFK till sjunde plats i tabellen – två poäng bakom sexan SJK som just nu har den sista platsen till den övre slutserien.

– Vi var piskade att vinna den här matchen och som tur gjorde vi det. Vi hade lite tur också, säger IFK-tränaren Peter Lundberg enligt STT.

SJK kunde ha gjort både ett och två mål i den första halvleken då laget träffade de både ribban och stolpen. Strax innan IFK:s andra mål nickade också Mehmet Hetemaj i ribban för SJK.

– Vi måste glömma den här matchen snabbt, säger SJK:s tränare Alexei Eremenko.

Kampen om sjätteplatsen ser ut att bli ett riktigt getingbo. Förutom IFK Mariehamn så ligger även HIFK och FC Lahti två poäng bakom SJK.

Resultat:

SJK – IFK Mariehamn 0–2 (0–0)
75 min 0–1 Aristote Mboma
83 min 0–2 Simon Silverholt

Diskussion om artikeln