Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Herrarnas medeldistans i orienterings-VM – kan Kirmula knipa topplacering?

Från 2019
Uppdaterad 16.08.2019 17:24.
Programmet är inte längre tillgängligt
VM i orientering, herrarnas medeldistans (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Det är den här tävlingen hon jobbat för under det senaste året, medeldistansen på orienterings-VM i Norge. Marika Teini hör till segeraspiranterna i dagens tävling, men kan hon slå Tove Alexandersson?

Knappt slagen i kampen om pallplaceringar på långdistansen är Marika Teini nu laddad för att kämpa om medaljerna på favoritdistansen i orienterings-VM. Prestationen på onsdagens långdistans var en stormvarning för dagens medeldistans.

Alexandersson svårslagen

Teini, VM-silvermedaljör från ifjol på medeldistansen, har kapacitet att till och med kämpa om segern. Men det skulle kräva en perfekt insats och att dagens bana är orienteringstekniskt krävande.

Tove Alexandersson är i grym form, det visade långdistansen definitivt. Om dagens medeldistans är lika lättlöpt kommer Alexandersson att vara oslagbar. Men om banläggaren fått till en mer tekniskt krävande bana är spelet mer öppet.

Även de övriga finska damerna på medeldistansen, Venla Harju, Merja Rantanen och Saila Kinni kämpar om topplaceringar. Framför allt Harju, VM-bronsmedaljör 2017 på medeldistans, kan också den här gången finnas med i medaljkampen.

Revansch för Bergman?

På herrarnas medeldistans förväntas Gustav Bergman söka revansch efter katastrofen på långdistansen. Svensken, som varit i lysande form hela säsongen, hade en nattsvart dag i onsdags. Idag är han garanterat med i medaljkampen.

Herrtävlingen kommer att bli en jämn dust där en handfull löpare kommer att vara med i segerkampen. Guldet kommer att avgöras mellan Hubmann, Kyburz, Lundanes, Daehli, Bergman och Tranchand.

Aleksi Niemi, Topi Syrjäläinen och Miika Kirmula är den finska trion i herrtävlingen. Framförallt Kirmula har chans att knipa en plats bland de tio främsta.

Medeldistans damer kl. 15.15 TV2 och Arenan
Medeldistans herrar kl. 17.15 Arenan och kl. 19.00 TV2

Diskussion om artikeln