Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tränarkarusellen fortsätter i Seinäjoki – SJK gav sparken åt pappa Eremenko

Från 2019
Alexei Eremenko senior på SJK:s träning.
Bildtext Alexei Eremenko får lämna Seinäjokilaget med omedelbar verkan.
Bild: Yle/Sebastian Backman

SJK försöker bryta sin negativa trend i fotbollsligan genom att byta tränare. Alexei Eremenko får lämna laget och ersätts av skotten Brian Page.

För en månad sedan lämnade Sergei Eremenko SJK. I dag meddelade klubben att fotbollsfamiljens pappa, Alexei Eremenko Senior, får lämna sysslan som tränare i Seinäjokilaget.

55-åringen ersätts av Brian Page som tar över med omedelbar verkan. Skotten blir den sjätte tränaren att leda SJK sedan Simo Valakari fick gå i februari 2017.

RoPS väntar på måndag

Lagets spelare informerades om tränarbytet i dag på morgonen. Förutom Alexei Eremenko får även assisterande tränaren Umar Marhiev tacka för sig.

Brian Page tränade SJK även i slutet av säsongen 2017.

Alexei Eremenko ersatte i sin tur Tommi Kautonen som fick sparken i slutet av maj 2018.

– Vi vill tacka Alexei Eremenko för de insatser som han gjort för klubben och det engagemang han visat under sin tid hos oss, säger SJK:s sportchef Richard Dorman på föreningens webbplats.

– Även om det här var ett svårt beslut att fatta tror vi att det är det rätta för att fortsätta utveckla klubben i den riktning vi önskar.

SJK har efter en fin inledning på säsongen haft det motigare och tagit endast en poäng på de tre senaste matcherna. Måndagens hemmaförlust mot IFK Mariehamn blev Eremenkos sista vid rodret.

Tabellsexan SJK spelar sin följande match på måndag då RoPS gästar Seinäjoki.

Diskussion om artikeln