Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stora målvaktsbekymmer för Liverpool – Adrian skadad under firandet av cupguldet, 35-årig debutant kan få chansen på lördag: "Det är galet"

Från 2019
Uppdaterad 16.08.2019 16:17.
Adrian sänker supercuppokalen framför lagkamrater.
Bildtext Adrian (i grönt) fick fira supercupseger i onsdags.
Bild: imago images / Seskim Photo/ All Over Press

Förstemålvakten Alisson är redan skadad och andremålvakten Adrian ser även han ut att missa Liverpools nästa ligamatch. Adrian uppges ha skadats av en supporter som sprungit in på planen efter lagets seger i supercupfinalen mot Chelsea. På lördagen kan Liverpool därmed tvingas ställa en 20- eller 35-årig debutant mellan stolparna.

På onsdagen blev Adrian stor hjälte för Liverpool i supercupfinalen mot Chelsea. Matchen gick till straffar, där spanjorens räddning på Tammy Abrahams försök fällde avgörandet.

Men i de glädjescener som utspelade sig efter matchen skedde även något olyckligt. En supporter som rusade in på planen och kolliderade med flera firande spelare. Något som kan tvinga Adrian till sjukledighet.

Liverpoolcoachen Jürgen Klopp meddelade om Adrians situation på en presskonferens. Tysken tänker vänta med målvaktsvalet till matchdagen.

– Jag vet inte vad man kan göra åt sådana här saker i arenan, men det betyder att även supportrarna har ett stort ansvar. Om en person inte kan behärska sig, så ska personerna runtom kunna göra det eftersom detta inte är roligt. Det är galet, sade Klopp enligt BBC.

Förstemålvakten Alisson skadade sig i ligapremiären och är inte tillgänglig för spel i ligamatchen mot Southampton på lördag. I supercupfinalen i Istanbul fanns 35-åriga Andy Lonergan på bänken som Liverpools reservmålvakt.

Lonergan har tillbringat den större delen av sin karriär i Championship och har inte gjort någon tävlingsmatch för Liverpool. Ett annat alternativ är 20-åriga Caoimhin Kelleher, inte heller han har gjort någon tävlingsmatch för klubben förut.

Diskussion om artikeln