Hoppa till huvudinnehåll

Sport

På tv i dag: Stafettmedaljer på spel i orienterings-VM

Från 2019
Uppdaterad 17.08.2019 17:12.
Programmet är inte längre tillgängligt
VM i orientering, stafetter (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Orienterings-VM i Norge avslutas i dag med stafetter. De finska damerna har en ypperlig chans att knipa medalj. Trion Harju, Teini och Rantanen kan till och med vara med i segerkampen.

Stafetter brukar ofta bjuda på dramatiska vändningar där inget kan tas för givet innan man överskridit mållinjen. Den här gången finns det dessutom chans att stafetterna bjuder på stentuffa dueller.

På damsidan är Sverige favorit med dubbla guldmedaljören Tove Alexandersson i laget. Men på medeldistansen fick hon verkligen kämpa för segern och fråga är om hon hunnit återhämta sig efter det loppet?

Norge, Finland och Schweiz har chans att utmana de svenska damerna. Venla Harju, Marika Teini och Merja Rantanen går för medalj, men kan till och med utmana Sverige ifall inte Alexandersson är fullt återhämtat.

Den andra etappen kommer att vara väldigt avgörande i damstafetten. Där löper Alexandersson, Aebersold, Teini, och Hausken Nordberg. Det lag som tappar på den etappen har svårt att komma ikapp på ankaretappen.

Herrstafetten bjuder på många medaljkandidater.

På herrsidan kommer kampen om medaljerna att om möjligt vara ännu tuffare än på damsidan. Sverige, Norge och Schweiz känns som starka kandidater till segern. Men även Ryssland, Tjeckien och Frankrike kan blanda sig in i medaljkampen.

Även i herrstafetten kommer den andra etappen att spela en viktig roll. Där möts Olav Lundanes, Gustav Bergman och Daniel Hubmann.

Den finländska trion i stafetten är Aleksi Niemi, Elias Kuukka och Miika Kirmula. En plats bland de sex främsta finns inom räckhåll i den stentuffa konkurrensen.

VM-stafetter klockan 17.10 i TV2 och på Arenan.

Programmet är inte längre tillgängligt
VM i orientering, stafetter (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln