Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Succén fortsätter för klinisk Lappalainen – blev tvåmålsskytt igen

Från 2019
Lassi Lappalainen med bollen.
Bildtext Lassi Lappalainen.
Bild: imago images / DeFodi/ All Over Press

Fyra matcher och fyra mål. Lassi Lappalainen har fått en fin start på sin sejour i Montreal Impact i MLS. I nattens oavgjorda möte med FC Dallas var han matchens lirare och gjorde två mål.

Genast efter att Bologna värvat Lassi Lappalainen valde man att skicka honom vidare till Montreal Impact för att få speltid. Där har succén varit omedelbar.

Två mål i ligadebuten för några veckor sedan och i nattens 3–3-match mot FC Dallas blev det också två strutar.

Finländaren hittade rätt redan i den åttonde minuten efter att Dallasbacken Matt Hedges misslyckats med att bryta en passning. Lappalainen fick ett friläge och placerade in bollen vid den högra stolpen.

Det andra målet kom strax före paus. Lappalainen bröt en passning, satte fart mot målet och rullade in 2–0.

Tidigt i den andra halvleken fanns Lappalainen sedan med i förarbetet till Orij Okwonkwos 3–0-mål. Montreal såg då ut att ha full kontroll över matchen men sedan kom det stora raset.

Dallas reducerade nästan omgående och sedan gjorde man både 2–3 och 3–3 i slutet av matchen.

– Jag skulle hellre vinna än att göra mål. Vi leder med 3–0 då en halvtimme återstår att spela och att släppa in tre mål ska inte få hända.

– Jag vet inte hur det var med de andra men jag var väldigt trött i slutet. Vi klarade inte av att pressa och gav dem kontrollen, säger Lappalainen som spelade hela matchen till TSN.

Poängtappet var tungt för Montreal som kämpar om en slutspelsplats i den östra konferensen. Laget ligger just nu på den sista slutspelsplatsen på samma poäng som Orlando City och Toronto FC som är under strecket.

Diskussion om artikeln