Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pukki-febern är total i Norwich – historiska hattrickskytten hyllas för sin arbetsmoral

Från 2019
Uppdaterad 18.08.2019 10:41.
Teemu Pukki gratuleras av två män
Bildtext Teemu Pukki har gjort succé i Premier League.
Bild: imago images / Focus Images/ All Over Press

Teemu Pukki blev den första Norwichspelaren på 26 år att göra hattrick i Premier League. Succéstarten på säsongen har också gjort att tröjor med hans nummer går åt som smör i solsken.

Teemu Pukki är namnet på de flestas läppar just nu och landslagsanfallaren toppar skytteligan i Premier League efter två omgångar. Pukki och Raheem Sterling har båda gjort fyra mål på två matcher.

Tre mål i lördagens match mot Newcastle gjorde att Pukki blev den första Norwichspelaren sedan Efran Ekoku 1993 att göra hattrick i en match i Premier League. Ekoku gjorde fyra mål mot Everton i september 1993.

– Hattrick i Premier League är något som jag inte kunde drömma om för några år sedan, säger Pukki till BBC.

Pukki är dessutom den första spelaren i Norwich att göra mål i sina två första matcher i Premier League sedan Ashley Ward 1994.

Norwich har all orsak och gnugga händerna just nu och efterfrågan på speltröjor med Teemu Pukkis namn och nummer är stor. Så pass stor att både tröjor och siffran 2 är slut i lagret skriver klubben på sin webbplats.

Teemu Pukki ger en slängkyss.
Bild: imago images / Focus Images/ All Over Press

Pukki viktig kugge även i defensiven

Norwich tränare Daniel Farke är inte sen att berömma sin guldklimp efter lördagens match men lyfter även fram Pukkis betydelse på andra områden än enbart i anfallet.

– Det var en fantastisk insats av Teemu, inte bara målen utan också hur han jobbar. Jag minns ett tillfälle i första halvlek då han sprang tillbaka till vårt eget straffområde så att vi kunde få kontroll på bollen.

– Han är en förebild för vår laganda. Han var klinisk i matchen och man såg vid det andra målet hur han avslutade på rätt sätt. Vid det tredje målet var det hans naturliga instinkt, säger Farke till Norwich Evening News.

Lagkamraten Moritz Leitner är inne på samma linje som tränaren.

– Teemu är vår första försvarare. Han gjorde ett otroligt jobb för laget, säger han på klubbens webbplats.

Diskussion om artikeln