Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Buffalo försöker övertyga Rasmus Ristolainen att stanna – nya backar ska minska på arbetsbördan

Från 2019
Rasmus Ristolainen skjuter.
Bildtext Lyckas Buffalo behålla Rasmus Ristolainen?
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Rasmus Ristolainen ingår i Buffalo Sabres framtidsplaner, men frågan är om klubben ingår i finländarens? Buffalo vill nu skapa förutsättningar för att Ristolainen ska få det som han suktar efter: framgång.

Rasmus Ristolainen har omgärdats av trejdrykten under sommaren och förra veckan berättade backen i en intervju för MTV Sport att han inte njutit av den senaste tiden i Buffalo.

Bland annat Edmonton Oilers, Winnipeg Jets och Tampa Bay Lightning har tidigare nämnts som potentiella nya klubbadresser.

– Jag kan inte säga annat än att jag kommer att vara på något lags träningsläger den 12 september, sade Ristolainen till MTV Sport.

Ristolainen har tre år kvar på sitt kontrakt och Buffalo verkar inte ha några planer på att byta bort sin stjärnback.

Laget har inte gått till slutspel på flera år men via sommarens värvningar försöker man skapa ett lag som Ristolainen ska trivas i.

– Vi försöker skapa ett lag där vi sätter ”Risto” i en position för att nå framgång. Han vill vinna och vi vill också sätta honom i en position där han spelar väldigt bra, säger lagets GM Jason Botterill till NHL:s webbplats.

Rasmus Ristolainen firar mål.
Bildtext Ristolainen har tre år kvar på sitt kontrakt med Buffalo.
Bild: Icon Sportswire / AOP

Nye tränaren har fått positiva signaler

Ralph Krueger kom in som ny tränare i Buffalo inför den kommande säsongen och han säger att han haft ett bra samtal med Ristolainen om hans framtid i klubben.

– Det är viktigt att jag lyssnar då spelare talar med mig och det intryck jag fick av honom var att om jag är hans coach så är han redo att göra det här och försöka nå en ny nivå.

– Det är mitt jobb nu. Han är med i truppen och jag ser fram emot att få coacha honom, säger Krueger.

Under sommaren har Buffalo bland annat trejdat till sig backarna Colin Miller och Henri Jokiharju för att kunna avlasta Ristolainen som spelat stora minuter under samtliga säsonger i klubben.

– Vi vill ha bredd och en större konkurrens i försvaret. I slutet av förra säsongen talade vi mycket om anfallare och att ha fyra kedjor som kan göra mål.

– Det är samma sak med försvaret. Därför har vi plockat in några nya för att avlasta vissa spelare, säger Botterill.

Diskussion om artikeln