Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

19-åringen vill att domen mot Asap Rocky överklagas - försvarsadvokaten: "Han är inte nöjd med att de inte döms fullt ut"

Från 2019
Uppdaterad 19.08.2019 17:23.
Arkivbild på rapartisten ASAP Rocky från den 13 september 2018 i New York.
Bildtext Rakim Mayers, bättre känd som Asap Rocky.
Bild: AFP / Lehtikuva

Den 19-åriga mannen som misshandlades av Asap Rocky vill överklaga domen. Det är fortfarande osäkert ifall domen mot artisten kommer överklagas, skriver Svenska Dagbladet.

Offrets målsägandebiträde Magnus Strömberg säger till Svenska Dagbladet att offret vill överklaga domen eftersom domstolen inte ansåg att han hade blivit misshandlad med glasflaskor.

Artisten Rakim Mayers, mer känd som Asap Rocky, dömdes i förra veckan till villkorlig dom för misshandeln som skedde i samband med ett gängslagsmål i Stockholm. Slagsmålet skedde i juni.

Asap Rocky och hans två anställda som också var inblandade och åtalade för misshandeln, dömdes till att betala ett skadestånd på 12 500 svenska kronor.

Enligt advokaten Strömberg är offret nöjd med att de tre männen dömdes för misshandel, men han är missnöjd över att de inte döms fullt ut, skriver SvD.

Kammaråklagare Daniel Suneson kommenterade till Aftonbladet att han inte ännu vet vad som händer till näst.

- Jag sitter och överväger hur jag ska göra, säger Suneson till Aftonbladet.

Han kommer att skicka ett pressmeddelande inom några dagar för att berätta ifall det blir en överklagan eller inte.

Användning av glasflaska kunde inte bevisas

Åklagaren hade yrkat på att artisten och de två andra männen skulle dömas till sex månaders fängelse och 19-åringen ville ha 139 700 kronor i skadestånd.

Tingsrätten ansåg det bevisat att de åtalade hade attackerat 19-åringen med sparkar och slag och att det inte handlade om självförsvar.

Däremot kom tingsrätten fram till att man inte kunde bevisa att de åtalade skulle ha slagit offret med en glasflaska.

Källor: Svenska Dagbladet, Aftonbladet

Diskussion om artikeln