Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Polisen grep man som styrde spridning av tusentals Subutex-tabletter från utlandet - delegerade langningen till sin partners mor och 15-åriga son

Från 2019
En nallebjörn som någon plockar pengar ur.
Bildtext Polisen hittade tusentals euro i kontanter gömda i en nallebjörn hos en av de misstänkta.
Bild: Helsingfors polisinrättning

En estnisk man misstänks ha styrt langandet av 3000 Subutex-tabletter i Helsingfors. Mannen hade delegerat langandet till sin partners mor och dennes 15-åriga son.

På grund av tidigare brott utvisades mannen från Finland till Estland i januari och då delegerade han försäljningen av 3000 tabletter som blivit kvar i hans lägenhet till sin partners mor. Hon lovades en ersättning för arbetet.

Modern värvade också sin 15-åriga son med i langandet. Tillsammans delade de ut tabletterna till olika personer i Helsingfors enligt instruktioner givna av mannen i Estland.

Pengarna från försäljningen, ungefär 30 000 euro, levererades till mannen och en annan man i Ryssland. Kvinnan och pojken fick veterligen aldrig den utlovade ersättningen.

Polisen gjorde i slutet av maj en husrannsakan till moderns och pojkens lägenhet och beslagtog tusentals euro i kontanter som gömts i en teddybjörn.

Den huvudmisstänkte mannen sitter häktad i Finland för tillfället.

Allt som allt är fyra personer häktade i samband med utredningen och två misstänkta är försatta i reseförbud.

Diskussion om artikeln