Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Andra raka segern för Damlejonen i hemmaturneringen – Meeri Räisänen nollade Ryssland

Från 2019
Meeri Räisänen.
Bildtext Meeri Räisänen.
Bild: Pasi Mennander / Leijonat.fi

Efter målfyrverkeriet mot Tjeckien fortsatte Damlejonen att imponera då EHT-turneringen på hemmaplan fortsatte mot Ryssland på onsdagskvällen. Slutresultatet: 3–0 – inte minst tack vare Meeri Räisänen mellan stolparna.

Meeri Räisänen blev inte uttagen till hemma-VM i april på grund av att hon missat för mycket spel på grund av en knäskada. Till EHT-turneringen, som i huvudsak spelas i Vierumäki, blev hon ändå uttagen – och mot Ryssland visade hon att hon inte tappat touchen.

Räisänen motade samtliga 17 skott på mål då Finland vann matchen med 3–0.

Det var Petra Nieminen som inledde målskyttet halvvägs in i den första perioden. Michelle Karvinen och Jenni Hiirikoski stod för passningarna som ledde upp till fullträffen.

Efter en andra period utan mål satte Finland den sista spiken i kistan under några glödheta minuter av period nummer tre.

Sanni Hakala satte 2–0 innan perioden ens hunnit bli två minuter gammal och en dryg minut senare satte Ronja Savolainen 3-0 på passning av Nelli Laitinen och Ida Kuoppala.

Euro Hockey Tour-turneringen fortsätter för Finlands del på fredag då Damlejonen ställs mot Japan i Vierumäki. Dagens dust spelades i S:t Michel.

Finland – Ryssland 3–0 (1–0, 0–0, 2–0)

11.33 1–0 Petra Nieminen (Michelle Karvinen, Jenni Hiirikoski)
41.54 2–0 Sanni Hakala (Rosa Lindstedt)
43.10 3–0 Ronja Savolainen (Nelli Laitinen, Ida Kuoppala) pp

Målvakter:
Meeri Räisänen FIN 6+7+4=17
Nadezhda Morozova RUS 7+15+5=27

Diskussion om artikeln