Hoppa till huvudinnehåll

Familj

Buu-klubben
Yle Watt

Norrena & Frantz: Vad tänder du på? Och vad får dig att rysa av obehag?

Från 2019
Man och kvinna tillsammans
Bild: Unsplash/Matteus Ferrero

Vältränade överarmar och inbjudande dekolletage i all ära men visst finns det andra faktorer som får det att pirra till.

Vilka egenskaper tänder du på hos en potentiell partner och vad får dig att helt sätta lapp på luckan?

Då ni träffades var hen helt perfekt. Allt som kom ut ur underverkets mun lät som stora visdomar och roligheter av sällan skådat slag. Ditt hjärta började bulta vid blotta anblicken av denna perfekta varelse.

Några år, barn, flyttlass och magsjukor senare blir du kanske inte längre lika knäsvag då du ser din mjukisbyxklädda älskling.

Men kanske har du upptäckt kvalitéer som är betydligt häftigare, djupare och mer meningsfulla än vad du först kunde ana?

Om du är du singel och ute på marknaden kanske du nu letar efter helt andra egenskaper hos en dejtkumpan än du gjorde för tio år sen. Vad värdesätter du nu?

Eva Frantz och Hannah Norrena
Bild: Svenska Yle / Lasse Grönroos

Oberoende av om du är singel eller upptagen vill Relationspodden Norrena & Frantz veta vad du tänder på! Vad får dig att koka, vare sig det är av ilska eller välbehag?

Är han gullig med barnen och en bra chaufför?

Skickar hon snuskiga meddelanden till dig på mötet?

Får det att du kommer hem till ett städat kök och en makaronilåda i ugnen dig att tänka att ikväll blir det minsann åka av?

Vi är också nyfikna på vad du irriterar dig på mest? Vad får din åtrå att slockna likt en fackla i nyårsaftonens snöstorm?

Har din man har utvecklats till ett viljelöst kolli som aldrig har en åsikt om nånting?

Kallar hon dig nuförtiden för “pappa” istället för ditt riktiga namn även när ungarna är utom hörhåll?

Säger han “separata notor, tack” då det ska betalas för drinkarna på första dejten?

Du är alltid anonym då du skriver till oss men din berättelse kan komma att läsas upp i podcasten Norrena & Frantz eller publiceras på svenska.yle.fi.

Formuläret är inte längre tillgängligt.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln