Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hockeybibeln listade säsongens mest troliga övergångar i NHL – finländare på de två första platserna

Från 2019
Rasmus Ristolainen med pucken i Buffalo Sabres match.
Bildtext Rasmus Ristolainen tippas inte bli långvarig i Buffalo Sabres tröja.
Bild: Icon Sportswire

Ishockeytidningen The Hockey News har gjort en lista på de tio spelare som den kommande säsongen mest sannolikt kommer att byta klubb i NHL. Och det är dubbelt finländskt i topp. Rasmus Ristolainen är etta före Jesse Puljujärvi.

"Listan toppas av två finländare som draftats i den första omgången och som är öppet utleda på situationen i sina klubbar" skriver Matt Larkin innan han presenterar sin tio-i-topp.

Att Buffalo Sabres general manager Jason Botterill i veckan tonade ner snacket om en affär som involverar Rasmus Ristolainen ger The Hockey News inte mycket för.

Ristolainen är etta på listan, hans klubb Buffalo har det trångt på högersidan på backpositionen och behöver offensiv förstärkning. Räkna med en trade, skriver tidningen.

I Hockey News podcast antas att Buffalo kan få en andra kedjans anfallare i utbyte mot den finländska försvararen.

"Omöjligt se Puljujärvi i Oilers"

Tvåa på listan är Edmonton Oilers forward Jesse Puljujärvi: "Enkelt fall, enda orsaken att han inte är etta på listan är att den kan bli svårt att hitta någon som vill ha honom", skriver Larkin som säger att det "i praktiken är omöjligt att se att Puljujärvi återvänder till Oilers".

Om Puljujärvi inte väcker intresse i NHL är det mest sannolika att han spelar den kommande säsongen för sin tidigare klubb Kärpät i den finländska ligan.

Edmontonjournalisten Jim Matheson som bevakat Oilers i närmare 40 år uppger att Puljujärvi enligt hans källor skulle få en årslön på 200.000 euro i Kärpät, rätt långt från miljonlönen i Nordamerika.

På tio-i-topp-listan över de mest sannolika flyttarna finns inga andra finländska eller för den delen europeiska spelare, men på bonuslistorna över namn det finns anledning att hålla koll på finns såväl New Jersey-backen Sami Vatanen, samt som en outsider Winnipegs anfallare Patrik Laine.

The Hockey News hävdar samtidigt att Laine kommer att stanna i Winnipeg, och ser det som väldigt osannolikt att någon annan klubb än Jets skulle ha chans att roffa åt sig den finländska målskytten.

Diskussion om artikeln