Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bekräftat: Richard Sundberg flyttar tillbaka till GrIFK – också juniorlandslagets målvakt förstärker

Från 2019
Richard Sundberg med bollen uppvaktad av försvaret i en landskamp.
Bildtext Landslagsspelaren Richard Sundberg spelar kommande säsong för sin fostrarförening Grankulla IFK.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Grankulla IFK:s handbollsherrar får en märkbar förstärkning då landslagsspelaren Richard Sundberg återvänder till klubben efter sin senaste sejour i Tyskland. På målvaktsidan flyttar löftet Tommi Haverinen till GrIFK från Atlas.

Redan i april var Richard Sundberg öppen med sina framtidsplaner i en intervju med Yle Sporten.

– Det är klart att jag helst spelar för min fostrarförening Grankulla IFK. De har alltid varit korrekta mot mig och jag har försökt att vara så korrekt som möjligt mot dem. Det är ingen hemlighet att jag helst spelar i ”Grani” och hoppas det löser sig med kontraktet så snabbt som möjligt, sade Sundberg i våras.

Fyra månader senare bekräftar GrIFK på sin hemsida att Sundberg kommer att spela för laget kommande säsong.

Backen är tillbaka i Finland igen efter att ha tillbringat det senaste året i TSG AH Bielefeld som håller till på den fjärde högsta serienivån i Tyskland.

"Utvecklas i rätt riktning"

27-årige Sundberg har gjort 60 A-landskamper för Finland och har vunnit två FM-guld med HC West. Under sin karriär i West och GrIFK har det hittills blivit 827 mål på 204 ligamatcher.

– GrIFK utvecklar konsekvent sin verksamhet i rätt riktning, och det finns nu många intressanta spelare i truppen, säger Sundberg till föreningens hemsida.

En av de unga spelarna i denna trupp är 18-åringen Tommi Haverinen som nu flyttar till Grankulla efter att Vandalaget Atlas lagt ner sin ligaverksamhet. Det 190 centimeter långa löftet har redan hunnit spela i 26 ligamatcher och göra 19 matcher för det finländska 00-juniorlandslaget.

Den finländska herrligasäsongen startar den 21 september, för Grankulla IFK:s del med hemmamatch mot Dicken.

Diskussion om artikeln