Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Norwichs tränare vill inte tjata om Pukkis målsaldo: "Jag bryr mig inte om hur många mål Teemu gör, han kan göra 70"

Från 2019
Teemu Pukki klappas om av Norwichs tränare Daniel Farke.
Bildtext Teemu Pukki och Daniel Farke försöker hålla kvar Norwich i Premier League.
Bild: imago images / Focus Images/ All Over Press

Efter fyra mål på de två första matcherna ställs Teemu Pukki och hans Norwich i den tredje omgången mot Chelsea. Det mesta av förhandssnacket handlar om den finländska målsprutan, men Premier League-nykomlingens tränare Daniel Farke fokuserar allt på lagets poängskörd, inte Pukkis målmängd.

– Jag bryr mig inte om hur många mål han gör. Min fråga är hur vi som lag kan få mer än 40 poäng, säger Farke och syftar på poängsaldot som brukar krävas för att hållas kvar i den högsta serien.

– Jag bekymrar mig inte om hur många mål Teemu kan göra. Han kan göra 70 mål, men om vi inte håller oss uppe spelar det ingen roll, säger Daniel Farke i en intervju med lokaltidningen Norwich Evening News.

Den tyska tränaren skulle gladeligen byta Pukkis målform mot ett förnyat kontrakt i Premier League.

– Om han skulle stanna på fyra mål men laget hölls kvar skulle vi alla vara glada och nöjda, konstaterar Farke.

"Kunde ha gjort sju eller åtta"

Teemu Pukki har gjort Norwichs samtliga mål sedan klubbens återkomst till Premier League i år. En reducering i premiärförlusten mot Liverpool med 1–4 följdes upp med tre Pukkimål i 3–1-segern över Newcastle förra veckan, då han blev den första Norwichspelaren sedan 1993 som gjorde ett hattrick i högstaserien.

– Min känsla i Newcastlematchen var att han kunde ha gjort ännu fler mål. Samma sak mot Liverpool, så han kunde nu ligga på sju eller åtta, säger Farke.

Nu visar Pukkis saldo på fyra fullträffar, tillräckligt för delad skytteligaledning med Manchester Citys Raheem Sterling.

Vill inte bli som Pogrebnjak

I lördagens tidiga match gästas Norwich av Chelsea. Teemu Pukkis lag kan sätta ökad press på färska Chelseatränaren Frank Lampard, som inlett med en klar 0–4-förlust borta mot Manchester United och 1–1 hemma mot Leicester.

Pukki själv kan fortsätta skriva nykomlingshistoria. Bara en enda spelare i Premier Leagues historia har gjort fem mål på sina tre första matcher i serien, Fulhams ryska anfallare Pavel Pogrebnjak 2012.

Efter den rivstarten gjorde Pogrebnjak sedan bara ett enda mål under resten av sin Premier League-karriär.

– Som anfallare kommer också tuffare tider så det gäller att njuta av de här stunderna. Det är livet som bäst för en forward, när du bara kan följa bollen och så går den in, säger Daniel Farke.

Diskussion om artikeln