Hoppa till huvudinnehåll

Sport

NHL-stjärnan Jevgenij Kuznetsov har testats positivt för kokain – stängs av från landslagsspel i fyra år

Från 2019
Uppdaterad 23.08.2019 17:07.
Jevgenij Kuznetsov, Washington Capitals
Bildtext Jevgenij Kuznetsov.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Det internationella ishockeyförbundet IIHF stänger av den ryska stjärnan Jevgenij Kuznetsov i fyra år från landslagsspel. Orsaken? Washington Capitals-anfallaren testades positivt för kokain i VM tidigare i år.

Jevgenij Kuznetsov får klä på sig den ryska landslagsdressen tidigast den 12 juni 2023. Den nyhetsbomben släppte IIHF på sin webbplats på fredagseftermiddagen.

Anfallarstjärnan testades positivt för kokain i samband med ett dopningstest vid ishockey-VM i våras, testet gjordes den 26 maj 2019. Den dagen spelade Ryssland bronsmatch i VM, dagen före hade man åkt på skrällförlust mot Lejonen. Kuznetsov krävde enligt förbundet inte att hans B-test skulle analyseras.

Det är inte första gången som Kuznetsov kopplas ihop med droganvändning. I maj började en video spridas där ryssen hade två linor vitt pulver framför sig, en video som uppgavs härstamma från sommaren innan.

Kuznetsov bad den gången om ursäkt och slapp bestraffning av både ligan och klubblaget Washington Capitals.

– Jag har aldrig använt droger och jag skulle vilja be om ursäkt till Capitals, till mina lagkamrater och till fansen för att jag försatte mig i den här situationen, sade Kuznetsov då.

Kuznetsovs Ryssland tog brons i VM. I NHL har han allt som allt stått för 337 poäng på 416 grundseriematcher. Under sin framgångsrika karriär har han bland annat vunnit Stanley Cup en gång och VM två gånger.

Diskussion om artikeln