Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tredje vinsten på tre matcher i hemmaturneringen – Damlejonen avgjorde mot Japan i den sista perioden

Från 2019
Michelle Karvinen avlossar ett slagskott.
Bildtext Michelle Karvinen nätade mot Japan (arkivbild).
Bild: Emil Hansson / AOP

Damlejonens segertåg i EHT-turneringen på hemmaplan fortsätter. Japan lyckades störa Finland i dagens match – men inte tillräckligt. Två mål i den avslutande akten säkrade en 3–1-seger för Damlejonen.

Japan hörde med sin kvartsfinalplats till en av de större skrällarna i VM i Finland förra våren. I dagens EHT-match i Vierumäki gav japanskorna Finland en match, inför den sista perioden stod matchen nämligen 1–1.

Matilda Nilsson gav Damlejonen ledningen i den första perioden med ett högt backhandskott. I mellanakten kvitterade Hanae Kubo.

I början av den tredje perioden fixade stjärnskottet Viivi Vainikka en ledning för Damlejonen. Tio minuter senare fastställde Michelle Karvinen slutresultatet 3–1.

Meeri Räisänen, som i onsdags höll nollan mot Ryssland, gjorde 20 räddningar, medan hennes japanska kollega Nana Fujimoto stod i vägen för pucken 32 gånger.

Finland avslutar sin EHT-turnering i morgon i Kervo. Då står Ryssland åter för motståndet. I onsdags nollade Damlejonen Ryssland med siffrorna 3–0.

Resultat:

Japan – Finland 1–3 (0–1, 1–0, 0–2)

02.18 0–1 Matilda Nilsson (Jenniina Nylund, Sini Karjalainen)
38.17 1–1 Hanae Kubo (Hikaru Yamashita, Ayaka Toko) pp
43.05 1–2 Viivi Vainikka (Jenni Hiirikoski)
53.17 1–3 Michelle Karvinen (Petra Nieminen) bp

Målvakter:

Fujimoto JPN 9 + 11 + 12 = 32
Räisänen FIN 7 + 8 + 5 =20

Diskussion om artikeln