Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stormötet slutade i en överlägsen seger – Williams behövde bara 59 minuter för att slå ut Sjarapova

Från 2019
Serena Williams jublar
Bildtext Serena Williams är klar för andra omgången i US Open.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

US Open inleddes med ett emotsett möte mellan Serena Williams och Marija Sjarapova. Det blev till slut en ensidig historia som Williams vann i två raka set. Det här kommer att bli en rolig turnering, säger Williams.

Serena Williams har startat jakten på den historiska 24:e grand slam-titeln. I första omgången ställdes hon mot antagonisten Marija Sjarapova och var fullständigt överlägsen.

Williams vann med 6–1 och 6–1 i en match som var över på endast 59 minuter. Williams tog sin 19:e raka seger mot Sjarapova och leder nu med 20–2 i inbördes möten.

– Alltid då jag möter Maria spelar jag på topp. Hon är en väldigt bra spelare och då jag möter henne måste jag vara superfokuserad, säger hon efter segern enligt nyhetsbyrån AFP.

Uppladdningen inför US Open har inte varit den bästa för Serena Williams. Finalen i Toronto för några veckor sedan var hon tvungen att bryta i första set på grund av ryggproblem.

– Kroppen och ryggen känns mycket bättre. Det här kommer att bli en rolig turnering, säger hon.

Serena Williams och Marija Sjarapova skakar hand
Bildtext Sjarapova hade inget att sätta emot Williams.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Sjarapova har inte klarat av att ta sig tillbaka till toppen efter dopningsavstängningen för några år sedan och ligger nu på 87:e plats på världsrankinglistan.

Den här säsongen har hon dessutom kämpat med skadeproblem och bröt turneringen i Wimbledon redan i den första matchen.

– Jag opererade axeln för fyra månader sedan. Det är en lång väg tillbaka men jag måste fortsätta kämpa.

– Det finns många som inte längre tror på mig, speciellt efter en förlust med 1–6, 1–6 i den första omgången. Men jag tror fortfarande på min förmåga, säger Sjarapova.

Angelique Kerber som vann US Open 2016 slogs överraskade ut redan i den första omgången. Kerber förlorade med 1–2 i set mot fransyskan Kristina Mladenovic.

Samtliga resultat från US Open hittar ni här.

Diskussion om artikeln