Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Federer illa ute mot 190-rankad indier – lyckades samla sig och avancerade i US Open

Från 2019
Roger Federer slår bollen
Bildtext Roger Federer förlorade sitt först set i US Open.
Bild: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Förlust i första set i första omgången var knappast vad Roger Federer hade förväntat sig mot Sumit Nagal. Federer klarade dock av att vända på matchen och är klar för andra omgången.

Världstvåan Roger Federer har vunnit fem titlar i US Open och han har gått vidare till den andra omgången sammanlagt 17 gånger.

Då årets turnering körde igång var Federer storfavorit i den första omgången mot den 22-årige indiern Sumit Nagal. Men Nagal som gjorde sin största match i karriären överraska i första setet som han vann med 6–4.

190-rankade Nagal hade Federer lite i gungning men sedan visade schweizaren varför han fortfarande är en av världens bästa spelaren. Federer bröt direkt Nagals server och vände på steken.

Till slut var det inget snack om saken och Federer vann matchen med 3–1 i set (4–6, 6–1, 6–2, 6–4).

– Det var kanske inte en så dålig sak att jag spelade så här i första matchen. De tre sista seten var bra. Jag hade förväntat mig något helt annat i första set och det var inte lätt att glömma det setet.

– Jag servade inte bra och gjorde lätta misstag. Som tur var klarade jag av spela upp mig, säger Federer efter segern.

I den andra omgången kommer Federer att möta Damir Dzumhur som är rankade på 99:e plats i världen.

Regerande US Open-mästaren Novak Djokovic hade inga problem att ta sig vidare från den första omgången. Djokovic besegrade spanjoren Roberto Carballes Bena med 3–0 i set (6–4, 6–1, 6–4).

Djokovic möter Juan Ignacio Londero i den andra omgången.

Samtliga resultat från US Open hittar ni här.

Diskussion om artikeln