Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sista grundserieomgångens matcher spelas olika dagar – KuPS-stjärnan går hårt åt fotbollsligans spelschema: “Hur är det ens möjligt?”

Från 2019
Uppdaterad 27.08.2019 21:04.
Petteri Pennanen är kapten i KuPS.
Bildtext Petteri Pennanens KuPS håller till i toppändan av serietabellen.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

Fotbollsligans grundserie närmar sig sitt slut och läget i serietabellen är ytterst spännande. Den sista omgångens matcher spelas ändå inte samtidigt, något som KuPS Petteri Pennanen inte kan begripa.

Fotbollsligans spelformat förnyades inför pågående säsong då man bestämde sig för att ta i bruk en övre- och nedre slutserie. De sex bästa fortsätter i den övre, och de sex sämsta i den nedre slutserien.

Den sista grundserieomgången spelas nästa vecka och det är bäddat för dramatik då flera lag ännu är med i kampen om att nå övre slutserien.

Tidigare har sista omgångens matcher spelats samtidigt, men i det förnyade systemet har man tänkt annorlunda vad beträffar grundseriefinalen. Matcherna är delade över två dagar (lördag och söndag) med varierande starttid.

KuPS har redan säkrat sin plats i övre slutserien, men lagets stjärnspelare Petteri Pennanen är ändå inte särskilt förtjust i schemat.

– Jag inser först nu att fotbollsligans sista grundseriematcher inte spelas samma tid, eller ens samma dag. Hur är det möjligt att det här har godkänts? #fars, skriver Pennanen på Twitter.

Pennanen är inte den första som reagerat på att matcherna inte spelas samtidigt. Fotbollsligans vd Timo Marjamaa har också ett svar färdigt.

– I det här skedet av säsongen ville vi att lagen ännu skulle ha möjlighet att påverka matchdatumen och att de själv skulle få välja när de spelar, berättar Marjamaa åt Yle Urheilu.

Det är alltså inte ligan, utan lagen som slagit fast tidpunkten för sina sista grundseriematcher. Marjamaa tror inte att det finns en risk för att situationen öppnar för taktikering.

– Lagen tar ändå med alla sina poäng till slutserierna. Varje match och poäng är ytterst värdefull. Jag tror att alla lag säkert spelar för att vinna.

I slutserierna spelas de två sista omgångarnas matcher samtidigt.

Diskussion om artikeln