Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Autosport: Kimi Räikkönen kan tvingas stå över Belgiens grand prix – Marcus Ericsson står till Alfa Romeos förfogande i veckoslutets formel 1-lopp

Från 2019
Uppdaterad 29.08.2019 16:39.
Förra säsongen körde Marcus Ericsson för Sauber och Kimi Räikkönen för Ferrari.
Bildtext Förra säsongen körde Marcus Ericsson för Sauber och Kimi Räikkönen för Ferrari.
Bild: imago/DeFodi/ All Over Press

Svensken Marcus Ericsson som förra säsongen körde för Alfa Romeos företrädare Sauber är beredd att tävla i formel 1 under veckoslutet. Enligt Autosport är det inte säkert att Kimi Räikkönen kan köra i Belgien under veckoslutet och därför har Ericsson kallats in som reserv.

Motorsportsajten Racer meddelade på torsdagsmorgonen att svensken Marcus Ericsson ersätts av Conor Daly i veckoslutets Indycarlopp i Portland. Svensken hade nämligen åkt till Europa för att stå till Alfa Romeos förfogande i Belgiens grand prix.

Enligt Autosport kan Ericsson ta Kimi Räikkönens plats i Belgien. Det är fortfarande oklart vad som skulle kunna hindra finländaren från att tävla. Än så länge är Alfa Romeos officiella ståndpunkt att Ericsson endast fungerar som reserv.

På fredag behöver Alfa Romeo spika sina förare för veckoslutets tävling.

Ericsson körde formel 1 i fem raka säsonger (2014–18) innan han hösten 2018 lämnade Alfa Romeos företrädare Sauber.

Alfa Romeo och Räikkönen själv bekräftade senare på torsdagen att föraren faktiskt skadat sig, men att han ska vara i skick att köra.

Artikeln uppdaterad torsdagen den 29 augusti klockan 11.50 med Autosports uppgifter.

Diskussion om artikeln