Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”Sport, ålder, skador” – Kimi Räikkönen bekräftar att han dragits med en muskelskada, men ska vara i skick att köra

Från 2019
Kimi Räikkönen ser sammanbiten ut.
Bildtext Kimi Räikkönen.
Bild: All Over Press / xpbimages.com

Efter en dag fylld av vilda uppgifter om en eventuell skada som skulle hindra Kimi Räikkönen från att köra på Spa kommer Alfa Romeo och föraren själv med ett efterlängtat besked: ”Ismannen” var skadad – men ska vara i skick att köra på veckoslutet.

– Dags att lugna ner pressen, konstaterar stallet på Twitter och bekräftar nyheten:

Kimi Räikkönen försträckte en muskel under sommaruppehållet, men kommer att köra redan på fredag, då tävlingshelgen på Spa inleds med två träningspass.

Alfa Romeo hade tidigare kallat in Marcus Ericsson till Belgien som backup ifall det skulle visa sig att ”Ismannens” muskel inte tål en F1-helg.

För F1.com förklarar Räikkönen vad som hände – i äkta Räikkönen-anda:

– Sport. Skador. Ålder.

"Det här är orsaken till att stall har tredjeförare"

Men enligt Räikkönen ska man alltid ta det säkra före det osäkra.

– Det här är orsaken till att stall har tredjeförare. Det här är helt normalt. Det är en jobbig situation för honom (Ericsson) också eftersom han fick stå över en tävling på grund av det här, men sådant är livet ibland, säger Räikkönen.

Själv tror Räikkönen att han kommer att vara i skick att köra.

– Muskeln har känts bättre och bättre hela tiden, så vi får se. I mitt tycke ska allt gå som det ska, men man vet ju aldrig. Det kommer att bli okej, ärligt talat skulle jag inte ens pröva på det om det inte kändes bra, intygar Räikkönen.

Diskussion om artikeln