Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Förberedelserana inför EM fått dyster start – Joel Banks och volleybollherrarnas förlustsvit fortsätter: "Vi gör så gott vi kan"

Från 2019
Urpo Sivula, Niko Suihkonen, Elviss Krastins.
Bildtext Ännu ett platt fall för Finlands volleybollherrar.
Bild: Lehtikuva

Finlands volleybollherrar, som tidigare i augusti fick åka hem från OS-kvalet utan poäng, fick fortsättning på sin dystra landskampsstatistik. I dagens match mot Estland i Vanda förlorade de med 3–1 i set och tog sin 16:e förlust på raken. Mitt under förberedelserna till EM får Joel Banks alltså fortsätta vänta på sin första officiella seger.

Finland vann ännu det första setet i matchen med 25–18, och ledde andra set med 18–16 men sedan gick det utför.

Estland vann andra set med 26–24, tredje set med klara 25–14 och fjärde set med 25–15.

Till slut föll dagens match på Finlands egna missar: i fjärde set tog Estland 11 poäng tack vare finländska missar i försvarsspelet.

– Vi hade dåliga stunder i den här matchen och vår utmaning är att som lag komma tillbaka in i matchen efter dem, kommenterar Banks resultatet på förbundets webbplats.

Också i onsdags förlorade Finland hemmamatchen mot Estland. Då var det jämnare och Finland lyckades knipa två set, men också då med en förlust som slutresultat.

Joel Banks.
Bildtext Ännu en förlust för Joel Banks.
Bild: Lehtikuva

Noll officiella segrar, en inofficiell

Finland förbereder sig som bäst inför EM-tävlingarna som inleds i september. Nästa vecka fortsätter de förberedelserna genom att spela två landskamper mot Italien.

– Vi gör så gott arbete som vi bara kan innan EM-tävlingarna. Jag har en klar plan gällande hur vi går framåt och vad vi gör. Det känns som om killarna förstår mig bättre och bättre hela tiden. Vi går framåt, säger Banks.

På de 16 senaste officiella landskamperna har Joel Banks och Finlands herrar nu ändå förlorat 16.

Lite hopp gav en seger i en inofficiell träningsmatch i går då de lyckades ta sommarens första seger med 3–2.

– Jag är väldigt lycklig över den här segern och den kom väldigt lämpligt då alla kunde spela. Laget är säkerligen också stolt över den här seger efter all tråkig publicitet i media, sade Joel Banks då enligt volleybollförbundets pressmeddelande.

EM-tävlingarna inleds den 12 september. Finlands första match är mot Nordmakedonien.

Finlands grupp i EM (Grupp C):

Vitryssland
Finland
Nordmakedonien
Ryssland
Slovenien
Turkiet

Diskussion om artikeln