Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Melwin Lycke Holm går i pappa Stefans fotspår – tog medalj i senior-SM som 14-åring

Från 2019
Melwin Holm hoppar höjd i Göteborg.
Bildtext Melwin Lycke Holm är den svenska friidrottens stora framtidsnamn.
Bild: imago/Bildbyran/ All Over Press

Sådan far, sådan son. Melwin Lycke Holms utvecklingskurva förbluffar. Höjdhoppslegendaren Stefan Holms 14-årige son knep brons i de svenska seniormästerskapen med personliga rekordet 209.

Han förbättrade sitt rekord inte mindre än tre gånger under tävlingarna i sin hemstad Karlstad.

Resultatet 209 är fenomenalt bra för en 14-åringpåpekar SVT:s expertkommentator Kajsa Bergqvist.

– När pappa Stefan var i samma åldersklass hoppade han 1,94, vilket också är väldigt bra. Men det här är makalöst för en 14-åring, säger Kajsa Bergqvist.

Patrik Sjöbergs svenska rekord till historien

Melwin Lycke Holm medger att rekordförbättringen chockade honom. Han är nu svensk rekordhållare i klassen pojkar 15 år. Det tidigare rekordet 207 var i Patrik Sjöbergs namn.

– Jag ville bara gå ut och ha kul och göra mitt bästa. Det räckte till ett brons. Det har inte varit så här kul att hoppa höjd på jättelänge, säger han till SVT och fortsätter:

– Jag har sett fram emot att hoppa i min hemstad hur länge som helst och det känns skitkul att göra det här framför mina bästa kompisar.

Också pappa Stefan imponerad

Pappa Stefan Holm, som vann OS-guld i Aten 2004, var naturligtvis på plats för att bevittna sonens första medalj i ett senior-SM.

– Att gå in och göra det i den här typen av tävling imponerar till och med på en gammal farbror som mig. Han är ju van vid att vinna sina ungdomstävlingar med 15, 20 eller 30 centimeter, säger Stefan Holm till SVT.

Diskussion om artikeln