Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Puljujärvi plockade poäng efter 19 sekunder – Kärpät tappade tvåmålsledning och förlorade

Från 2019
Jesse Puljujärvi
Bildtext Jesse Puljujärvi stod för 0+1 mot SC Bern.
Bild: Markku Hyttinen / AOP

Det blev inget perfekt veckoslut för Kärpät i Champions Hockey League. I dagens hemmamöte med Kari Jalonens SC Bern ledde man med 2–0 men förlorade efter förlängning.

Jesse Puljujärvi fick en flygande start på återkomsten i Kärpät. I sin första match i fredags gjorde han 1+1 då laget besegrade Grenoble i CHL-premiären.

I kväll var det dags för ny match och då blev det poäng igen. Och speciellt länge dröjde det inte.

Mot Bern spelade Puljujärvi i Kärpäts första kedja tillsammans med Mika Pyörälä och Michal Kristof och redan efter 19 sekunder låg pucken i gästernas mål.

Puljujärvi skar in i anfallszon från högerkanten och sköt ett skott som Berns målvakt Pascal Caminada räddade. Kristof var framme på returen och prickade in 1–0 för Kärpät.

Otto Karvinen gjorde 2–0 för Kärpät efter 15 minuter men sedan vaknade gästerna. Reduceringen kom efter 24.08 och i början av den tredje perioden kvitterade Matthias Bieber för Bern.

Matchen gick till förlängning och Bern åkte i väg med segern. Knappa tre minuter in i förlängningen kom Bern i en kontring med två spelare mot en och Mark Arcobello tryckte in segermålet bakom Patrik Rybár.

Efter två omgångar toppar Kärpät gruppen på fyra poäng före Bern som har tre. Grenoble är trea i gruppen och Skellefteå fyra.

Diskussion om artikeln