Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Verstappen vägrar ta skulden till krocken med Räikkönen – får flankstöd av stallchefen: ”Kanske det är Kimis blinda fläck”

Från 2019
Kimi Räikkönens bil flyger upp på två hjul i en kurva, Max Verstappen ligger bakom
Bildtext Krocken.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Både Max Verstappens och Kimi Räikkönens race på Spa förstördes direkt. Holländaren körde in i ”Ismannen” och körde kort därefter in i vallen. Men vems fel var det? Ingens, åtminstone om man frågar Red Bull.

Det roliga var över redan i den första kurvan för Kimi Räikkönen och Max Verstappen. Alfa Romeo-finländaren kom iväg klart bättre än sin holländska motståndare, men förarna krockade direkt.

Något, som bland andra Yle Sportens formel 1-expert Fredrik af Petersens helt skyller på Verstappen för. Ett hjärnsläpp, talade han om efter söndagens lopp.

Det skriver också Alfa Romeo-basen Fred Vasseur under.

– Han försökte ta sig förbi två bilar i första kurvan, vilket är dumt eftersom det kommer fler chanser i loppet. Det här är inte Monaco, säger han för sajten Motorsport.

Max Verstappens syn på krocken? Inte lika svartvit.

– Jag bromsade kanske litet senare än de två bilarna framför mig, men det verkade gå vägen. Men så antar jag att Kimi inte väntade att jag skulle göra så där och vi körde in i varandra. Det är racing, sådant händer. Man kan inte skylla på någon, säger han på F1.com.

Tävlingsjuryn: "En racingolycka"

Han får flankstöd av sin stallchef Christian Horner.

– Det var som en repris från tävlingen här i Belgien 2016 då han också krockade med Kimi. Kanske det är Kimis blinda fläck. Jag tror inte att han visste att Max var där. Men allt föll på att vi gjorde en dålig start. Hamnar man i mitten av flocken kan det stå en dyrt, säger han för Motorsport.

Även om de flesta experterna skriver under att Verstappen nog trots allt får ta på sig skulden för krocken straffades han inte av tävlingsjuryn. Enligt Motorsport fanns det helt enkelt inte orsak till det.

– Vi tog en snabb titt på det, men insåg att det bokstavligen var den första kurvan i loppets första varv. En racingolycka. Ingen orsak att föra saken vidare, säger Michael Masi för sajten.

Formel 1-säsongen fortsätter på veckoslutet i Monza.

Diskussion om artikeln