Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Teemu Pukki belönas för den glödheta Premier League-debuten – fansen röstade fram honom till månadens spelare

Från 2019
Uppdaterad 02.09.2019 15:27.
Teemu Pukki.
Bildtext Teemu Pukki.
Bild: imago images / Focus Images / All Over Press

Norwich och fotbollslandslagets målspruta Teemu Pukki har valts till den främsta spelaren i Premier League i augusti. Det efter fem mål i säsongens fyra första matcher – inklusive ett hattrick.

Det är Premier League-fansen som röstat fram Pukki som månadens spelare.

– En fin utmärkelse. Det berättar att säsongen har kommit i gång väl. Jag kan vara stolt över vad jag gjort. Det ger visserligen inga poäng, men ett fint minne är det säkert då karriären någon gång är över, säger Pukki till Yle.

Det var Norwich som avslöjade på klubbens Twitter-konto att valet den här gången föll på Pukki.

Pukki inledde sin Premier League-karriär med en fullträff borta mot Liverpool och följde upp succén med ett hattrick i hemmapremiären mot Newcastle.

– Jag kom snabbt ner på jorden efter det. Jag var ensam hemma med min dotter så det gällde att springa efter henne. Alla tankar jag hade om matchen försvann genast, säger Pukki och skrattar.

Målformen en överraskning

Mot Chelsea blev det också ett mål och dessutom en assist – men i veckoslutets match mot West Ham kammade strikern noll.

– Ska jag vara helt ärligt så hade jag inte trott att säsongen skulle sparka i gång så här. Jag litade på att jag skulle göra mål i Premier League, men kanske inte så här många så här snabbt.

– Men vi har bara spelat fyra matcher. Det måste bli fler mål i fortsättningen för att jag ska vara nöjd, säger Pukki.

Det finns två olika kategorier av månadens spelare i Premier League. Ett pris går till fansens favorit och den utmärkelsen gick till Pukki för hans insatser i augusti.

Vinnaren av den andra, mer anrika, utmärkelsen utses av en expertjury, klubbkaptenerna och publiken. Vem som får det priset för augusti offentliggörs den 7 september.

Två finländare har tidigare utsetts till månadens spelare i den högsta serien i England. Sami Hyypiä var bäst av alla i november 1999 och Mikael Forssell fick priset i mars 2004.

Artikeln uppdaterad klockan 14.42 med Pukkis kommentarer.

Diskussion om artikeln