Hoppa till huvudinnehåll

Sport

US Opens regerande mästare Osaka utslagen av mardrömsmotståndaren – damtennisens speciella svit får fortsättning

Från 2019
Uppdaterad 02.09.2019 21:55.
Naomi Osaka.
Bildtext Naomi Osaka har vunnit två grand slam-turneringar.

Fjolårets US Open-vinnare och förstaseedade Naomi Osaka förlorade fjärde omgångens match mot Belinda Bencic. Det här innebär att säsongen igen får fyra olika grand slam-vinnare på damsidan.

Japans Naomi Osakas titelförsvar slutade i fjärde omgångens förlust mot Belinda Bencic. Den 13-seedade schweizaren var bättre i två raka set med 7–5, 6–4.

Det här var redan tredje gången i år som Bencic besegrade världsettan Osaka. I och med förlusten kommer Osaka ändå att tappa rejält med rankingpoäng och hon faller i alla fall ett par placeringar på världslistan.

Australiens Ashleigh Barty som också trillat ur turneringen kommer att kliva till etta på nästa veckas lista.

Osaka som i början av året vann Australiska öppna och Barty som firade i Franska öppna är inte de enda favorittippade som eliminerats.

Simona Halep som vann Wimbledon är också ute, vilket betyder att det för tredje året i rad kommer att koras fyra olika grand slam-mästare på damsidan.

På herrsidan har det redan under flera år varit betydligt mindre variation. Senaste säsongen som bjöd på fyra olika vinnare var 2014.

De högst seedade spelarna kvar i damturneringen är nu Ukrainas femteseedade Elina Svitolina och USA:s åttondeseedade Serena Williams som jagar sin 24:e grand slam-seger, men första på nästan tre år.

Diskussion om artikeln