Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fotbollsspelaren Marcus Forss tecknade långt kontrakt – hyrs omedelbart ut till grannklubb: "Han kan vara den bästa avslutaren i klubben men det finns andra områden som kräver utveckling"

Från 2019
Marcus Forss i Brentfords seriepremiär mot Birmingham den 3 augusti.
Bildtext Marcus Forss i Brentfords seriepremiär mot Birmingham den 3 augusti.
Bild: News Images / Alamy / AOP

20-årige Marcus Forss som kommer från Åbo har tecknat ett fyraårskontrakt med Brentford som håller till på den näst högsta serienivån i England. Samtidigt står det klart att Forss får byta klubb i London. Finländaren är nämligen utlånad till AFC Wimbledon för den resterande delen av säsongen.

Brentford meddelar om det färska fyraårskontraktet på sin webbplats.

– Jag är väldigt glad över att Marcus har tecknat ett nytt kontrakt. Det här avtalet visar att vi tror på att vi kan ha en strålande framtid tillsammans, säger den danska chefstränaren Thomas Frank.

– Marcus har enorm potential som målskytt. Han kan vara den bästa avslutaren i klubben men det finns andra områden som kräver utveckling.

"AFC Wimbledon är bra för honom"

Utvecklingen ska ske i League One-klubben AFC Wimbledon som håller till på den tredje högsta serienivån i England. Låneavtalet täcker hela den resterande delen av säsongen.

– Att spela för AFC Wimbledon är bra för honom och ger honom möjligheten att jobba på alla detaljer som behövs för att utvecklas till en toppmålskytt, säger Frank.

Forss är nöjd över att få visa vad han går för.

– Spännande tider. Jag fick veta att AFC Wimbledon ville ha mig och jag ville ha speltid, säger han i klubbens videoklipp.

– I Brentford vill de att jag får spela och gör mål. Jag är här för att göra mål.

AFC Wimbledon tros gå en tuff säsong till mötes. För tillfället är laget 21:a och bemannar en av nedflyttningsplatserna i League One.

Pappa Forss ligaprofil

Den 20-årige anfallaren har under de senaste åren hållit till i England. Han var bara 13 år då han tecknade kontrakt med West Bromwich.

Forss kom till Brentfords organisation från West Bromwich för två år sedan. Den första säsongen (2017–18) krossade finländaren rekord då han gjorde 21 mål i B-laget.

Förra säsongen (2018–19) spelade Forss i A-laget. Skadeproblem satte käppar i hjulen, men han hann noteras för ett mål på sex ligamatcher.

Den här säsongen har Forss fått göra två inhopp för Brentford i ligan och sett två matcher från avbytarbänken. I ligacupen mot Cambridge United den 13 augusti fick Forss starta och gjorde Brentfords enda mål i 1–2-förlusten.

Marcus pappa heter Tero Forss och var en stor fotbollsligaprofil under 1990-talet då han huvudsakligen representerade FC Inter.

Diskussion om artikeln