Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Till mig sades det att Räikkönen är helt ute detta veckoslut" – reserven Ericsson och svenskens stallchef förbannade efter formel 1-röran

Från 2019
Kimi Räikkönen och Marcus Ericsson i Belgien.
Bildtext Kimi Räikkönen och Marcus Ericsson i Belgien.
Bild: All Over Press

Indycarföraren Marcus Ericsson och hans stallchef Sam Schmidt hade stora förhoppningar om att svensken skulle få ersätta Kimi Räikkönen i veckoslutets formel 1-lopp. Finländaren kunde ändå köra, vilket resulterade i upprörda känslor i Indycarstallet. Den sysslolösa svensken missade även sin egentliga tävling i Portland.

Marcus Ericsson kör till vardags för Arrowstallet i Indycarserien i Nordamerika och det var tänkt att han planenligt skulle tävla i Portland under veckoslutet. Samtidigt drog ändå Formel 1-serien igång efter ett fyra veckor långt uppehåll. Några dagar före loppet började rykten florera om att Ericsson under veckoslutet skulle stå till Alfa Romeo-stallets förfogande.

Först under torsdagen kunde Autosport avslöja att Kimi Räikkönen riskerar att missa loppet. Falskt alarm, visade det sig ändå strax därefter.

Senare på torsdagen deklarerade Räikkönen själv att han drabbats av en muskelskada under semestern men att han kan köra under veckoslutet.

– Jag vet verkligen inte vad som pågick hos Alfa i Belgien, för till mig sades det att Räikkönen är helt ute detta veckoslut, säger Arrows stallchef Sam Schmidt till Autosport.

– Därför behövde de Marcus. Han åkte över men fick ingen möjlighet.

"Rätt så förbannad"

Eftersom Räikkönen kunde tävla blev det inget körande för Ericsson.

– Han är rätt så förbannad eftersom han ville köra här. Marcus har presterat bra på sistone så även vi är rätt så besvikna, fortsätter Schmidt.

– Men vi ville göra dem en tjänst och det spelar ingen större roll. Han är bara på 17:e plats i sammandraget och vi ville vara tillmötesgående.

Jagar nytt kontrakt

I Indycarserien kämpar Ericsson om sin framtid.

– Jag kör för ett nytt kontrakt där. Varje lopp är en möjlighet att visa upp sig, uppges svensken ha sagt till Viasat.

Enligt Ericsson tydde det mesta i början av veckan på att Räikkönen inte kan ställa upp i Belgien men att det snabbt vände.

– Både Kimi och det övriga stallet höll med om att det var oerhört osäkert om han skulle kunna tävla.

Diskussion om artikeln