Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Asap Rocky överklagar inte domen för misshandel

Från 2019
Den amerikanska rap-artisten Asap Rocky uppträdde i Tammerfors  16.8.2019
Bildtext Den amerikanska rap-artisten Asap Rocky uppträdde i Tammerfors 16.8.2019
Bild: Lehtikuva

Artisten Rakim Mayers, känd som Asap Rocky, överklagar inte sin misshandelsdom, säger artistens advokat Slobodan Jovicic till TT.

Jovicic säger att Mayers förstås är besviken men att han inte orkar gå vidare med processen.

- Som försvarare anser jag att det finns fog för vår försvarslinje som baserade sig på att Mayers hade handlat i nödvärn. Men jag kan inte låta de intressena gå före min klients brist på ork, säger Slobodan Jovicic enligt SVT.

Inte heller åklagare Daniel Suneson överklagar misshandelsdomen, bland annat för att tingsrätten följde hans linje och avfärdade försvarets nödvärnsinvändning.

Målsägarbiträdet Magnus Strömberg har ännu inte sagt huruvida han vill att domen ska överprövas. Den misshandlade 19-åringen har via Strömberg tidigare meddelat att han vill överklaga, förutsatt att åklagaren också vill det.

Tingsrätten ansåg det bevisat att de åtalade hade attackerat 19-åringen med sparkar och slag och att det inte handlade om självförsvar. Man kunde dock inte bevisa att de åtalade skulle ha slagit offret med en glasflaska.

Fick villkorlig dom

Mayers dömdes den 14 augusti till villkorlig dom för misshandel efter ett bråk i Stockholm i slutet av juni. Han satt häktad i drygt en månad.

Också två män som var i artistens sällskap den kvällen fick samma straff.

Mayers och hans två anställda dömdes till att betala skadestånd till offret. Summan för skadeståndet var 12 500 svenska kronor - vilket är lägre än vad offret begärde.

De tre männen ska också, enligt ekonomisk förmåga, betala staten för de kostnader som offrets målsägandebiträde haft.

Artistens försvarsadvokat Slobodan Jovicic har tidigare uttryckt sin stora besvikelse över domen och att man hade hoppats på en friande dom.

Åklagaren hade yrkat på att artisten och de två andra männen skulle dömas till sex månaders fängelse för misshandel.
Källa: SVT

Diskussion om artikeln