Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Blytung start på säsongen för Jokerit – åkte på andra raka förlusten

Från 2019
Emil Galimov gör mål på Antti Niemi
Bildtext Antti Niemi släppte in fem puckar mot Ak Bars Kazan.
Bild: Lehtikuva

Jokerit har inte fått den start på KHL-säsongen som man ville. Laget förlorade även säsongens andra hemmamatch. Den här gången var Ak Bars Kazan starkare.

1–3 i premiären mot Avangard Omsk. 2–5 i säsongens andra match mot Ak Bars Kazan. Där är Jokerits säsongsstart i ett nötskal.

– Vi har mött två topplag och sett vilken nivå de spelar på. Vi har mycket jobb att göra, säger tränaren Lauri Marjamäki till Viasat efter matchen.

Precis som mot Omsk hamnade Jokerit i kväll i underläge i den första perioden som man inte klarade av av att vända på. Jokerit var tvåa på många puckar och egna misstag gav gästerna öppen gata.

Stanislav Galjev vispade in 1–0 bakom Antti Niemi efter 15.43 och en dryg minut senare gjorde Emil Galimov 2–0.

– Det var en svår period. Vi måste spela som ett lag, vi har mycket mer att ge. Det här räcker inte, sade Henrik Haapala i första periodpausen.

Nytt baklängesmål tidigt i andra perioden

Någon scenförändring blev det inte. 22 sekunder in i den andra perioden dunkade Patrice Cormier in 3–0 för KHL-mästarna från 2018.

Jokerit fick in en reducering genom Antti Pihlström några minuter senare men det hjälpte inte. Antti Niemi hade ingen lyckad match i målet och i mitten av den andra perioden satte Kirill Petrov 4–1.

Målet avgjorde definitivt matchen och tidigt i den sista perioden gjorde sedan Justin Azevedo 5–1. Teemu Eronen snyggade till siffrorna i slutminuterna då han gjorde Jokerits andra mål.

– Vi skulle ta ett steg framåt från i tisdags men vi tog ett stort steg bakåt. Vi förlorade alla närkamper och gjorde världsrekord i att tappa pucken. Motståndaren var bättre på alla områden, säger Marjamäki.

Jokerit spelar nästa match på lördag då man tar emot Dinamo Riga.

Resultat:

Jokerit – Ak Bars Kazan 2–5
15.43 0–1 Stanislav Galjev (Danis Zaripov)
16.51 0–2 Emil Galimov (Kirill Petrov, Kamil Fazylzjanov)
20.22 0–3 Patrice Cormier (Igor Ozjiganov)
23.56 1–3 Antti Pihlström (Petri Kontiola)
32.31 1–4 Kirill Petrov (Andrej Pedan, Mikael Wikstrand)
42.36 1–5 Justin Azevedo (Igor Ozjiganov)
56.38 2–5 Teemu Eronen (John Norman)

Diskussion om artikeln