Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Backkolossen Arajuuri jublade med fuktiga ögon: "Känslorna är på ytan trots att jag lovat att jag aldrig ska gråta på grund av fotboll"

Från 2019
Uppdaterad 06.09.2019 11:40.
Paulus Arajuuri var den kanske allra gladaste spelaren.
Bildtext Paulus Arajuuri var den kanske allra gladaste spelaren.
Bild: Lehtikuva

Backklippan Paulus Arajuuri hörde till de allra gladaste spelarna efter att Finland besegrat Grekland i torsdagens EM-kvalmatch. Han hade inte långt till glädjetårar.

– Stämningen är alldeles fantastisk. Det är svårt att klä i ord, sade en lika lättad som glad Paulus Arajuuri åt Yle Urheilu efter matchen.

Efter drabbningen som slutade i Finlands 1–0-seger sken den 193 centimeter långe mittbackens ansikte som en sol efter ett hårt regn.

– Vi gjorde en alldeles fantastisk insats och stämningen var helt otrolig. Man blir helt yr av det här, sade en känslofylld Arajuuri.

– Känslorna är på ytan trots att jag lovat att jag aldrig ska gråta på grund av fotboll. Men i dag har jag varit så glad att jag nästan gråtit av lycka. Det här är helt ofattbart, det känns som att huvudet är helt tomt – känslan är så otrolig!

"Vi förtjänade vinsten"

Trots känsloruset klarar Arajuuri, som till vardags spelar för Pafos i den cypriotiska ligan, av att ge en snabbanalys av matchen.

– Det var igen en hel och jämn match av oss. Vi spelade modigt och pressade emellanåt högt. Vi stal bollen och spelade tätt. Respekten för ens lagkamrater ökar när man ser hur alla försvarar uppoffrande.

– Vi förtjänade vinsten. De sista tio minuterna var spännande men laget gjorde en fantastisk insats.

Arajuuris största stunder i matchen kom i slutet av bägge halvlekarna. I slutet av första halvleken var Arajuuri nära att bli målskytt men hans nick räddades med nöd och näppe av den grekiske målvakten Barkas. Och i slutet av andra halvleken stod Arajuuri för en fin glidtackling varpå han jublade upp mot läktarna.

Och publiken belönade honom givetvis med rungande applåder.

– Nu när adrenalinet har minskat lite så gör det mig lite generad. Det var onödigt att jubla desto mera ännu i det skedet, kommenterade Arajuuri glatt sin glidtackling.

Nästa match går av stapeln på söndag då Italien står för motståndet och då krävs det ytterligare hjältedåd, ännu större för att vara exakt, av det finländska landslaget som inte släppt in mål mot något annat land i pågående EM-kval än just Italien.

Diskussion om artikeln