Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

En portion butternutpumpasoppa

Krämig soppa på rostad butternutpumpa med kokosmjölk

Från 2019
Uppdaterad 04.10.2021 14:59.

Krämig soppa på rostad butternutpumpa med kokosmjölk

"En sammetslen soppa med utsökt smak, fin färg och underbar värme av chili. Soppan är också kalorifattig och lämpar sig för en kolhydratmedveten kost."

Päivi Lähtevänoja

Vegval är Strömsös crowdsourcade projekt där vi samlade era bästa vegetariska vardagsrecept i den digitala kokboken Vegval som du kan ladda ner gratis här.

Ingredienser

  • 1 butternutpumpa

  • 1 chili

  • 2-3 vitlöksklyftor med skal

  • 2 msk olivolja

  • 4 dl vatten

  • 1 grönsaksbuljongtärning

  • 2 dl kokosmjölk

  • salt

Rostad butternutpumpa
Bild: Yle/Esa Saari

Gör så här

  1. Förbered grönsakerna. Skala pumpan och skär den i rejäla bitar. Fröna kan du rosta i panna och toppa soppan med.

  2. Skär chilin i grova strimlor på längden, avlägsna fröna. Den här soppan blir ganska het. Om du inte gillar hetta minska på mängden chili. Tillsätt vitlöksklyftorna oskalade och lägg pumpa, chili och vitlöksklyftor på en plåt.

  3. Tillsätt oljan och rör om

  4. Stek pumpor, chili och vitlöksklyftor i ugnen på 225 grader i 20-30 min tills de har fått en fin färg.

  5. Koka upp vattnet i en kastrull. Pressa ut vitlöksklyftorna från skalet. Tillsätt grönsaksbuljongtärningen och de rostade grönsakerna. Låt koka långsamt i 10 minuter.

  6. Tillsätt kokosmjölk. Mixa soppan slät och smaka av med salt.

Vad tyckte du om receptet? Betygsätt det nedan eller kolla vad andra tyckt om det:

Vegval – era bästa vegetariska vardagsrecept

På andra språk

Diskussion om artikeln