Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Nya komplikationer" har drabbat formel 2-föraren Juan Manuel Correa – försatt i konstgjord koma: "Läget är kritiskt, men stabilt"

Från 2019
Uppdaterad 07.09.2019 13:29.
Delar av Juan Manuel Correas bil lyfts bort.
Bildtext Delar av Juan Manuel Correas bil lyfts bort i Belgien efter olyckan.

Läget är "kritiskt, men stabilt" menar Juan Manuel Correas föräldrar. En vecka efter den svåra formel 2-olyckan meddelar de att deras son drabbats av nya komplikationer och ligger för tillfället försatt i konstgjord koma.

Correa var tillsammans med Anthoine Hubert och Marino Sato inblandad i en stor krasch i formel 2-loppet på Spa i Belgien förra veckan. Hubert avled till en följd av olyckan, medan Sato på för egen maskin kunde lämna olycksplatsen.

Ecuadoriansk-amerikanska Correa skadade sig också i olyckan, hans tillstånd uppgavs efteråt vara stabilt. 20-åringen skadade sin ryggrad ock bröt båda benen i samband med olyckan. Correa har opererats i ett sjukhus i Belgien och senare flyttats till Storbritannien.

På lördagen kom Correas föräldrar med mer information om 20-åringens tillstånd.

– Under tiden har nya komplikationer har uppstått till följd av den enorma påverkan som han fick i kraschen i lördags.

– Vid ankomsten till London drabbades han av akut respiratoriskt stressyndrom (ARDS), säger föräldrarna enligt Reuters.

Correa hör till Alfa Romeos utvecklingsprogram.

– Vi är säkra på att vår son kommer att överraska oss som alltid med sin enorma kämparanda och styrka och återhämta sig fullständigt, säger Juan Carlos och Maria Correa.

Diskussion om artikeln